680/2

Повеќе за производот

Профили

Да не се употребува на пневматски алатПремиум флекс-плус јаглероден челикПремиум хром челик ванадиумДоживотна гаранција

Атрибути на производот

 • материјал: тело од специјален флекс плус јаглероден челик, раце од специјален хром ванадиум челик
 • кован, целосно појачан и кален
 • завршна површина: хромирана според ЕN 12540, појачан среден навртувач
 • краци прилагодливи во две позиции по височина
 • за време на употреба краците цврсто се поставуваат близу до делот за вадење
#title#
шифраБр.Л макс.Д макс.Максимален капацитет на оптоварување во (кN)Mаксимален капацитет на товар во тони (т)НавојДимензија на клучтежина-- prazen stolpec --
61260309090202M 10 x 113405
6017621160130303M 14 x 1,517915
6017632230190404M20 x 2222078
6017643300250606M 22 x 2244075
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Safety (фотографии)

Don't use a spindle that is damaged.

Don't use a puller which has a dirty spindle. Always clean your tools properly.

Don't grind, weld or reheat-treat puller arms.

Don't use pneumatic tools with pullers.

Never use a pipe extension or other form of lever to increase the leverage.

Never put the puller spindle off centre, as slippage of the puller arm can occur.

Always oil the puller spindle.

Always use the right tool for the job.

Always centre the puller spindle on the middle of the object, so the holding arms are distributed evenly on the body.

Questions & Answers

 • Can we achieve greater pulling force using a three-arm puller compared to a two-arm puller?
  It depends on the dimensions. In principle, yes, because the force is distributed over several arms.
 • One leg broke. Do I have to replace all the legs or just the broken one?
  It is necessary to change all the legs.
 • Дополнителна издржливост

  Униор извлекувачите, достапни со два, три или пет прилагодливи крака, со лизгачки чекан и извлекување на глава, или во неколку други верзии, се изработени од јаглероден челик за алат. Специјалниот ковачки процес ја гарантира нивната екстра трајност.
 • едноставен за употреба

  Униор извлекувачите овозможуваат безбедно и ефикасно извлекување на лежишта, чаури и ланчаници. Сите извлекувачи се лесни за употреба, флексибилни и со екстремна долготрајност.