812A

Атрибути на производот

 • материјал: специјален флекс плус јаглероден челик
 • кован
 • ударна површина индукциски појачана
 • завршна површина: лакирана
 • рачка направена од јасеново дрво со заштитна пластична обвивка и склопена со округла нитна и валчест клин
 • изработен по стандард DIN 1041

Стандарди

ДИН 1041

Информативен лист

pdfБраварски чекан - 812A

Повеќе за производот

Профили

Wear eye protectionWear protective glovesHammer weight in gramsRebound hammer

#title#
шифраHammer weightThicknessLenghtWidthтежина-- prazen stolpec -- 
60253730022,5300105380
60253850027,5320118646
60253980033350130960
6031641000363601351170

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Резервни делови

 • Високо квалитетен материјал

  Made of Premium Flex Plus Carbon Steel, Unior hammers have an induction hardened striking surface and peen. The superiority of the materials and state-of-the art manufacture are two qualities distinguishing not only hammers, but also other Unior striking tools, such as forged chisels and various punches.
 • Ергономски дизајн

  Нивната најопшта употреба - водечки клинови - долго се пропагира од различни типови чекани и други ударни алати. Рангот на оригинални чекани со оригинална дрвена рачка е проширен со алати со метална рачка, дополнително изолирани со пластично куќиште. Униор чеканите имаат ергономски дизајнирани пластични куќишта за подобрување на фатот и овозможување побезбедна употреба.
 • Прецизност

  Целта на универзалната употреба на чеканите или ѕидарските, столарските, браварските, чеканите за заварување и другите чекани со специфична употреба е ефикасно да ја пренесат активната сила на една прецизирана цел.