Маказа за сечење арматурно железо PLUS изведба со внатре променливи триаголни ивици за сечење

596PLUS/6G

Атрибути на производот

 • материјал: специјален хард хром ванадиум челик
 • ножеви променливи и подесливи во три позиции, целосно појачани и калени
 • рачки од челични цевки, лакирани, јаки рачки со цврста пластична облога

Предности:

 • екстремна моќност и минимална тежина
 • извонредна отпорност кон максималните сили генерирани за време на сечењето
 • потполна анти корозивна заштита
 • јасни инструкции и правилно ракување
 • амортизер за превенција од повреди
 • триаголно ноже - трикратно зголемена трајност
 • постапка за прилагодување на челустите за сечење

Како да ги прилагодите ивиците за сечење?

 • одвртете ја безбедносната навртка
 • извадете ја навртката од жлебот и вртете ја се додека снема простор меѓу ножињата за сечење
 • обезбедете безбедносна навртка
#title#
шифраLenghtThicknessWidthAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
6152567504396464060
61525790047109506300
596PLUS/6G Маказа за сечење арматурно железо со внатре променливи триаголни ивици за сечење-ПЛУС изведба капацитет на сечење (10Н=1кг)
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
615256750813
615257900916

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Употреба (видео)

Резервни делови

 • Безбедно сечење

  Дизајнирани за сигурно и прецизно сечење на челичниот лим, армирање бетон, жици и кабли, PVC цевки, но и макази за обрежување грозје, макази за работа во овоштарници и виногради, разновидната линија на Униор маказите ги докажуваат своите предности кај широкиот опсег на професионалци и корисници дома.
 • Супериорен квалитетен челик

  Изработени од супериорен квалитетен карбонизиран челик, Униор маказите имаат калапесто ковани челусти, индукциски појачани острици, и солидно изолирани рачки, и исто така се карактеризираат со ефикасна површинска заштита.
 • Калени острици

  Со совршено калени острици можете да работите без употреба на сила и со одлични резултати.