506/4G

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • челустите се фино брусени
 • завршна површина: фосфатизирана по стандард ISO 9717
 • робусни рачки изолирани со пластична навлака
 • назабена внатрешна површина на челустите
 • изработени по стандард ISO 5745
 • исто така и за стискање и одвојување од кабли и останати осетливи предмети

Стандарди

ДИН ИСО 5745

Профили

Straight half round jawsJaws formPremium plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthDiameterThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
608712140152839115
608713160162.5949137
Шпицести клешти со страничен секач
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6087121401,62,0
6087131601,62,0

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Ергономски рачки

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Заштита на површината

  Клештите се изработени од одличен челик со специјален подобрен состав. Неколку модели доаѓаат со дополнителна хромирана заштитна површина.
 • Висока прецизност

  Со нивниот совршен дизајн и технолошка супериорност, клештите на Униор даваат a високо прецизно задржување во било кој случај на општа или наменска употреба.