461/1VDEDP

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирани по стандард ISO 1456:2009
 • изработени по стандард ISO 5749 и EN 60900

Предности:

 • рачките се изолирани со двојна облога-двобојна изолација, која овозможува дополнителна безбедност

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот алат VDE со нов

Стандарди

ЕN 60900

Информативен лист

pdfСечици странични - 461/1VDEDP

Повеќе за производот

Профили

Article made according to VDE standardsJaws formVDE DP double layered - double coloured insulationPremium plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
619193140199.518174
61919416022.51022224
Клешти за странично сечење
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6191931401,62,0
6191941601,62,5

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.