Алат за погонски ланец и вентили со брегаста осовина за мотор

3200/2BI

Атрибути на производот

 • материјал: специјален флекс плус јаглероден челик
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009
 • ергономични робусни двокомпонентни рачки
 • Димензија на касетата: 321х198х54

Употреба:

 • за DID ланци со градација 520, 525, 530 и 532
 • за Regina ланци со градација 520, 525, 530
 • за RK ланци со градација 520, 525, 530 и 532
 • компатибилно со мноштвото погонски ланци за велосипед со мотор

Демонтажа на ланецот:

 • робустна изведба за демонтажа на ланец без било какво претходно брусење на иглата
 • одберете соодветна игла ( дијаметар Ф3, Ф4 или Ф5 мм ) и уметок (Ф4, Ф5 или Ф6 мм) соодветни на дијаметарот на иглата на ланецот
 • ставете ја иглата во алатот, потоа позиционирајте го алатот на сврзниот ланец и вртете го алатот се додека не испадне иглата на ланецот

Монтирање на ланец:

 • намонтирајте го ланецио според напатствијата на производителот
 • одберете соодветен сет ламели зависно од големината на плочите ( ширина на водилецот до 13.5 или 16 мм.)
 • позиционирајте го сетот внатре во алатот. Поставете го алатот на сврзниот дел на ланецот и притиснете го сврзникот со ротација на алатот за заковување користејќи ја рачката се додека плочите и ланецот се поврзат цврсто
 • Откако сврзувачот на ланец и плочките се успешно изедначени, намонтирајте го клинот на ланецот
 • Можете да бирате од 3-те типа на игли за заковување (тип А, В или С)
 • поставете го сетот внатре во алатот и ротирајте ја рачката да предизвикате деформација на главата на иглата, па дијаметарот да е меѓу 5.5 до 5.8 мм онака како што се препорачува за ланец од напатствието на производителот
#title#
шифраШиринаВисинаДолжинатежина-- prazen stolpec -- 
623220401152702490
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Резервни делови

 • Заштита на површината

  Алатите за автомобили се изработени од одличен челик со подобрен состав. Неколку модели одат со дополнителна хромирана заштита на површината.
 • Нова напредна технологија

  Употребата на новите технолошки методи и материјали со врвен квалитет резултираат со алатки со долг животен век, безбедносниот дизајн обезбедува вршење поправка на нештата без штета, прилагодени решенија, одлична ефикасност, современи материјали и ергономски дизајн со кој се обезбедува добар изглед.
 • Материјали со врвен квалитет

  Добро осмислениот дизајн и прецизното производство спречуваат оштетување на предметите на кои се работи дури и под големо оптеретување. Со вакви карактеристики, ефикасните Униор алати се вистинскиот избор за занаетчиите кои бараат квалитетни, трајни и издржливи алати.