236/2HXVDEDP

Атрибути на производот

 • материјал:глава од специјален флекс хром ванадиум челик
 • материјал:врв од специјален хром ванадиум челик
 • целосно појачан и кален
 • изработен според стандард EN 60900

Предности:

 • двојно обложен-двобојната изолација овозможува дополнителна безбедност
 • проверено со електричен тест

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот алат VDE со нов

Стандарди

ЕN 60900

#title#
шифраSign HX profileLenghtLenghtDiameterтежина-- prazen stolpec -- 
619171467823.646
619172567824.449
619173667823.448
61917486782454
6191751067823.470

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.