190.1/1ABI-H

Атрибути на производот

 • материјал:специјален флекс хром ванадиум челик
 • ковано тело
 • целосно појачан
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009

Предности:

 • не-отстранлив метален прстен
 • тежината е означена на секоја од алатките
 • направени согласно стандардите ISO 3315-B ( додатоци) и ISO 2725-1B (приклучоци)
 • менување на клучот и приклучокот е можно само со користење на содветни алатки ( артикл.1111)
 • насадни клучеви и додатоци со странични дупки
Внимание:
 • менувањето на насадните клучеви и додатоци мора да се во претходно обезбедена или безбедна зона
#title#
шифраЗнак за SQ 4 аголен профилДолжинаДебелинаШиринатежина-- prazen stolpec -- 
6262451/2"2603645456
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Корисникот мора да биде обучен со работа на висина во согласност со националното законодавство

После било какво паѓање на алат, проверето го јажето и алатот. Доколку е потребно, заменете го јажето или алатот.

Максимална тежина на секоја алатка дефинирана од Униор како безбедна алатка за работа на висина прикачена на ремен изнесува 2,3кг.

Вкупната тежина на алатки што можат да се закачат на работниот појас не смее да надминуваат 10% од тежината на корисникот.

Јажињата за прицврстување не треба да се скратуваат или преработуваат. Ако јажете е оштетено или уништено, не ги користете алатките.

За време на работата, не одврзувајте и не одвојувајте алатки од себе

Кога менувате ( префрлате) алатки, се препорачува да ја следите постапката опишана во Униор каталогот

Не фрлајте алат намерно, тоа може да резултира со несакани и непредвидливи последици.

Алатките на јажето не треба да се намотани , бидејки тоа може да доведе до непредвидени последици

Корисникот бира Униор елементи за прикачување во зависност од употребата и тежината на алатот ( тежината на алатот е означена на алатката)

Кодот за пратење и конечниот код за контрола се означени на секоја алатка

Карабинот на појасот е прикачен на прстенот на алатот. Прстените на алатот се доволно големи за да прифатат 2 карабини.

Карабинот на ременот треба да биде заштитен од отворање со помош на прстен за заклучување.

Пред да ја извадите алатката од ременот, одвртете го прстенот за заклучување на карабинот на ременот.

Отворете го карабинот на ременот и отстранете го алатот , кој е прицврстен на ременот. Алатот сега е подготвен за употреба.

Точно прицврстување на алатот на ременот. Вратете ја алатката во ременот следејки ги чекорите во обратен редослед.

Користејќи го отстранувачот на приклучот ( член 1111) притиснете ја игличката во дупката додека го вадите приклучокот од квадратниот погон и потоа вклучето го приклучокот или додатокот.

 • ЕДНОСТАВНО ЕФИКАСНО РЕШЕНИЈА

  Работење на височини вклучува високо ниво на ризик, така што ништо не може да се остави на случајност. Униор - синоним за висококвалитетни рачни алатки, претставува линија на алатки специјално прилагодени за работа на височина, со цел да се избегнат опасните падови.
 • ВИСОКО-КВАЛИТЕТНИ АЛАТКИ ЗА БЕЗБЕДНА РАБОТА НА ВОДОВИ

  Алатите за работа на висина се стандардни алати опремени со точки за прицврстување.Прицврстените алати зналително ја зголемуваат безбедноста на работното место.
 • Висока прецизност

  Алатките на Униор за работа на височини се дизајнирани да ги сочуваат основните функции на алатот, ергономијата и корисноста или да ги намалат до најмала можна мера.