184/7-H

Атрибути на производот

 • материјал: специјален хром ванадиум челик
 • кован,целосно појачан и кален
 • подмачкано со антикорозив
 • направен според стандард DIN 7444 (само метричка димензија)

Предности:

 • не-отстранлив метален прстен
 • тежината е означена на секоја од алатките
 • прстенот на алатот е доволно голем да држи 2 карабинери
 • Алатките на Униор за работа на висина се дизајнирани да ги сочуваат основните функции на алатот, ергономијата и корисноста на алатот
#title#
шифраГолемина на клучДолжинаШиринаДебелинатежина-- prazen stolpec -- 
626344241801648,6579
626345271801648,6555
626346301801648,6532
626347321901858,4762
626348361901858,4745
6263494123522741466
6263504623522741397
6263515023522741329
6263601.1/16"1801649550
6263611.1/8"1801649549
6263631.1/4"1901858775
6263641.5/16"1901858763
6263651.3/8"1901858748
6263661.7/16"1901858722
6263671.1/2"23522741484
6263681.5/8"23522741477
6263691.11/16"23522741477
6263701.3/4"23522741407
6263711.13/16"23522741414
6263721.7/8"23522741398
6263732"23522741323
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Корисникот мора да биде обучен со работа на висина во согласност со националното законодавство

После било какво паѓање на алат, проверето го јажето и алатот. Доколку е потребно, заменете го јажето или алатот.

Максимална тежина на секоја алатка дефинирана од Униор како безбедна алатка за работа на висина прикачена на ремен изнесува 2,3кг.

Вкупната тежина на алатки што можат да се закачат на работниот појас не смее да надминуваат 10% од тежината на корисникот.

Јажињата за прицврстување не треба да се скратуваат или преработуваат. Ако јажете е оштетено или уништено, не ги користете алатките.

За време на работата, не одврзувајте и не одвојувајте алатки од себе

Кога менувате ( префрлате) алатки, се препорачува да ја следите постапката опишана во Униор каталогот

Не фрлајте алат намерно, тоа може да резултира со несакани и непредвидливи последици.

Алатките на јажето не треба да се намотани , бидејки тоа може да доведе до непредвидени последици

Корисникот бира Униор елементи за прикачување во зависност од употребата и тежината на алатот ( тежината на алатот е означена на алатката)

Кодот за пратење и конечниот код за контрола се означени на секоја алатка

Карабинот на појасот е прикачен на прстенот на алатот. Прстените на алатот се доволно големи за да прифатат 2 карабини.

Карабинот на ременот треба да биде заштитен од отворање со помош на прстен за заклучување.

Пред да ја извадите алатката од ременот, одвртете го прстенот за заклучување на карабинот на ременот.

Отворете го карабинот на ременот и отстранете го алатот , кој е прицврстен на ременот. Алатот сега е подготвен за употреба.

Точно прицврстување на алатот на ременот. Вратете ја алатката во ременот следејки ги чекорите во обратен редослед.

Користејќи го отстранувачот на приклучот ( член 1111) притиснете ја игличката во дупката додека го вадите приклучокот од квадратниот погон и потоа вклучето го приклучокот или додатокот.

 • ЕДНОСТАВНО ЕФИКАСНО РЕШЕНИЈА

  Работење на височини вклучува високо ниво на ризик, така што ништо не може да се остави на случајност. Униор - синоним за висококвалитетни рачни алатки, претставува линија на алатки специјално прилагодени за работа на височина, со цел да се избегнат опасните падови.
 • ВИСОКО-КВАЛИТЕТНИ АЛАТКИ ЗА БЕЗБЕДНА РАБОТА НА ВОДОВИ

  Алатите за работа на висина се стандардни алати опремени со точки за прицврстување.Прицврстените алати зналително ја зголемуваат безбедноста на работното место.
 • Висока прецизност

  Алатките на Униор за работа на височини се дизајнирани да ги сочуваат основните функции на алатот, ергономијата и корисноста или да ги намалат до најмала можна мера.