406/1VDEDP

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009
 • изработена според стандард ISO и ЕN 60900

Предности:

 • рачките се изолирани со двојна облога-двобојна изолација, кој овозможува дополнителна безбедност

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот алат VDE со нов

Стандарди

ЕN 60900

Повеќе за производот

Профили

Производ направен согласно VDE стандардитеПлоснати челустиФорма на челустиформа на челустиVDE DP -двослојна пластична изолацијаПремиум плус јаглероден челикДоживотна гаранција

#title#
шифраДолжинаШиринаДодатна должинаДебелинатежина-- prazen stolpec -- 
61917714023328157
61917816024359.5219
619179180273810269
619180200294110.5321
619181220324711376
Комбинирани клешти капацитет на сечење (10N=1kg)
шифраДолжинаЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6191771401,62,0
6191781601,62,0
6191791801,82,5
6191802002,02,5
6191812202,03,0
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.