580/1VDEDP

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирани по стандард ЕN 12540
 • изработени по стандард ЕN 60900

Предности:

 • рачките се изолирани со двојна облога-двобојна изолација, која овозможува дополнителна безбедност

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот VDE алат со нов
 • за сечење кабли без челична жица

Стандарди

ЕN 60900

Профили

Form of cutting jawsVDE DP double layered - double coloured insulationArticle made according to VDE standardsPremium plus carbon steel

#title#
шифраLenghtThicknessMaximum tube diameterтежина-- prazen stolpec -- 
6191971701810226
6191982302217409

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.