514/1BI

Повеќе за производот

Профили

Рамни, полуокругли челустиФорма на челустиФорма на челустиВидео презентацијаПремиум плус јаглероден челикДоживотна гаранција

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009
 • двокомпонентни цврсти изолирани рачки

Предности:

 • 7 различни функции
 • мулти назабена челуст
 • ергономски обликувана рачка
 • екстра силен стисок
 • дополнително јак стисок - дизајнот и обликот на рачките и дава на дланката поголема моќ за време на употребата, овозможувајќи постабилно и побезбедно пренесување на силата
 • висока издржливост
 • Мулти назабената челуст спречува излизнување и овозможува стисок на каблите, жиците итн.

Употреба:

 • Виткање на цврста жица и свивање на прстени до Ø 3.5 mm. Прстените може да бидат свиени кон десно или кон лево, бидејќи алатот има соодветни запци на двете страни од челуста
 • Брусениот дел на челуста е наменет за стегање предмети со осетливи површини
 • Клештите може да се користат за стегање на изолирани игличести кабел папучки
 • Отстранување изолација од Ø 2,2 mm до Ø 3,0 mm.
 • Отстранување изолација од Ø 3,5 mm до Ø 4,0 mm
 • Сечење жици од Ø 2,2 mm до Ø 4,0 mm
 • Стискање кабелски контакти до Ø 4,0 mm
#title#
шифраДолжинаШиринаДијаметарДебелинаДодатна должинатежина-- prazen stolpec --
612782160162.5949141
Електричарски повеќенаменски клешти Капацитет на сечење (10N=1kg)
шифраДолжинаЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6127821601,62,0
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Клештите може да се употребуваат за стискање на изолирани иглести контакти.

Отстранување изолации од Ø2.2 mm до Ø3.0 mm.

Отстранување на изолации од Ø3.5 mm до Ø4.0 mm.

Мулти назабената челуст штити од излизнување и овозможува стисок на каблите, жиците итн.

Мулти назабената челуст штити од излизнување и овозможува стисок на каблите, жиците итн.

Стискање кабелски контакти до Ø4.0 mm.

Ергономски облик, рачките совршено се прилагодуваат на дланката во склад со нивната двокомпонентна изработка. Тие се изработени од нелизгав материјал, со што се спречува излизнување од раката за време на употребата.

Екстремната силина на стисок, изработката и обликот на рачките на клештата, овозможуваат подршка за вашите дланки додека се работи. Работата се завршува со поголема стабилност и побезбеден пренос на сила.

Екстремната силина на стисок, изработката и обликот на рачките на клештата, овозможуваат подршка за вашите дланки додека се работи. Работата се завршува со поголема стабилност и побезбеден пренос на сила.

Употреба (видео)

Photo (фотографии)

Questions & Answers

 • Can basic electrical works be performed using universal electrical installation pliers?
  Yes, universal electrical installation pliers can be used for cutting, removing insulation, gripping, pressing cable connections together and bending wires. This makes up the basic electrical works.
 • Ергономски рачки

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Заштита на површината

  Клештите се изработени од одличен челик со специјален подобрен состав. Неколку модели доаѓаат со дополнителна хромирана заштитна површина.
 • Висока прецизност

  Со нивниот совршен дизајн и технолошка супериорност, клештите на Униор даваат a високо прецизно задржување во било кој случај на општа или наменска употреба.