512/1VDEDP

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирани по стандард ЕN 12540
 • изработени по стандард EN 60900

Предности:

 • рачките се изолирани со двојна облога-двобојна изолација, која овозможува дополнителна безбедност
 • долгите свиени челусти овозможуваат едноставно и прецизно стискање на завртките и навртките
 • моќните челусти овозможуваат добар стисок
 • челустите свиени под агол од 45 степени
 • назабена внатрешна површина на челустите

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот VDE алат со нов

Повеќе за производот

Профили

Article made according to VDE standardsStraight half round jawsJaws formJaws formVDE DP double layered - double coloured insulationPremium plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthDiameterThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
619191170172.5961156
619192200172.5977201
Клунести клешти со страничен секач и фат за цевка, свиени
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6191911701,62,0
6191922001,82,5

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.