508/4G

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • челусти: фино брусени
 • завршна површина: фосфатизирана по стандард ISO 9717
 • тешки пластични рачки
 • назабена внатрешна површина на челустите
 • изработена по стандард ISO 5745
 • исто така и за стискање и одвојување од кабли и останати осетливи предмети

Стандарди

ДИН ИСО 5745

Профили

Straight half round jawsJaws formJaws form

#title#
шифраLenghtWidthDiameterThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
608710170172.5961156
608711200172.5977191
Шпицести клешти со страничен секач и фат за цевки, прави капацитет на сечење (10N=1kg)
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6087101701,62,0
6087112001,82,5

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Ергономски рачки

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Заштита на површината

  Клештите се изработени од одличен челик со специјален подобрен состав. Неколку модели доаѓаат со дополнителна хромирана заштитна површина.
 • Висока прецизност

  Со нивниот совршен дизајн и технолошка супериорност, клештите на Униор даваат a високо прецизно задржување во било кој случај на општа или наменска употреба.