508/1VDEBI

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • челусти: полирани
 • завршна површина: хромирана по стандард ЕN 12540
 • двокомпонентни цврсти рачки
 • изработена по стандард ISO 5745 и ЕN 60900

Предности:

 • исто така и за стискање и одвојување од кабли и останати осетливи предмети
 • назабена внатрешна површина на челустите

Стандарди

ЕN 60900

Профили

Article made according to VDE standardsStraight half round jawsJaws formJaws formPremium plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthDiameterThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
610436170172.5961156
610437200172.5977191
Клунести клешти со страничен секач и фат за цевка, прави
шифраLenghtЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6104361701,63,0
6104372001,83,0

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.