406/1VDEDP

Повеќе за производот

Профили

Производ направен согласно VDE стандардитеПлоснати челустиФорма на челустиформа на челустиVDE DP -двослојна пластична изолацијаПремиум плус јаглероден челикДоживотна гаранција

Стандарди

DIN EN IEC 60900 (VDE 0682-201):2019-04; EN IEC 60900:2018

Атрибути на производот

 • материјал: специјален плус јаглероден челик
 • ковани, целосно појачани и калени
 • ивиците за сечење се индукционо појачани
 • полирани челусти
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009
 • изработена според стандард ISO 5746 и ЕN IEC 60900

Предности:

 • рачките се изолирани со двојна облога-двобојна изолација, кој овозможува дополнителна безбедност

Важно!

 • ако втората обвивка е видлива, заменете го вашиот алат VDE со нов
#title#
шифраДолжинаШиринаДодатна должинаДебелинатежина-- prazen stolpec --
61917714023328157
61917816024359.5219
619179180273810269
619180200294110.5321
619181220324711376
Комбинирани клешти капацитет на сечење (10N=1kg)
шифраДолжинаЖица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
6191771401,62,0
6191781601,62,0
6191791801,82,5
6191802002,02,5
6191812202,03,0
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Safety tips

check-mark-yes.png
 • Pliers should be oiled regularly. A drop of oil at the hinge will lengthen the tool life and assure easy operation.
 • When cutting wire with pliers, you should always wear glasses or goggles.
check-marks-no.png
 • Don't use pliers for cutting hardened wire, unless specifically manufactured for this purpose.
 • Don't expose pliers to excessive heat. This may ruin the tool.
 • Don't use pliers as a hammer.
 • Don't hammer on the handles. They may crack or break.
 • Don't extend the length of plier handles to secure greater leverage.
 • Don't use pliers on nuts or bolts. A wrench will do a better job and with less risk of damage to the fastener.

Photo (фотографии)

Questions & Answers

 • Are certified insulated tools made through a different procedure than non-certified insulated tools?
  The tools are made according to the same procedure.
 • Are insulated (VDE) tools considered as personal protective equipment (PPE)?
  According to EU regulations, VDE tools are not considered as PPE.
 • Is it possible to work with insulated pliers under electrical voltage?
  Yes, but only by professionals who follow safety requirements and use additional personal protective equipment.
 • Are the VDE tools only being sampled in series production?
  The high voltage test (at 10kV) is performed fully on each tool. Other tests are performed in accordance with the EN60900 standard.
 • Безусловна заштита

  Униор изолираните VDE алати обезбедуваат безусловна заштита дури и кога се користат во живо коло со над 1000 волтен потенцијал. Намената на сите алати е темелно потврдена по основ на ударна сила, електрика, отпорност на пламен, изолација, лепливост и тестови за печат, така што секој алат се тестира индивидуално.
 • Високо-квалитетен челик

  Изолирани клучеви, клешти, ножици, одвртувачи и други алатки за работа со електрични и други енергетски инсталации се изработени од високо-квалитетен челик за алат со дополнителна заштита и дизајниран за едноставна и безбедна употреба.
 • VDE прописи

  VDE изолирани и тестирани во согласност со прописите VDE, Униор алатките за работа во живи електрични средини излегуваат во пресрет на барањата на меѓународно признатиот Европски EN 60900 стандард.