265

Атрибути на производот

 • силната конструкција дава прецизни резултати, до +--4%, дури и во тешки работни услови
 • секој клуч е определен со калибрационен сертификат според ИСО 9000:2000
 • големиот пробивен агол подобрува прецизност со намалување на можност за надминување на моментот
 • запчестиот механизам дава контролирано сопирање кое нема да го исфрли оној кој управува од рамнотежа
 • дејствување: во два правца, но секогаш постави во насока специфицирана на рачката на клучот
 • двојна скала, Nm. и lbf.ft
 • изработен по стандард ISO 6789

Употреба:

 • опрема за земјоделие
 • во Градежништво
 • тешка индустрија
 • поголема градежна машина
 • индустрија за бродоградба
 • Авио индустрија
 • Не употребувајте момент клуч за одвртување!

Важно!

 • Алатот мора да се користи со подеднакви извлекувања, извлекувања во согласност со напатствијата во прирачникот
 • Момент клучот затега само во насока покажана на лепенката на клучот. Лепенката ја покажува правилната насока на затегање
 • Разбирливиот интервал на калибрација на момент клучот е 12 месеци или 5000 мерења од датата на нарачката на крајниот корисник
 • СЕКОГАШ поставете го мерниот механизам на почетната точка по завршување на работата
 • Кога бараниот момент е постигнат, ве молиме да не стегате повеќе
 • Момент клучот може да се оштети ако напатствијата воприрачникот не се земат во предвид

Стандарди

ИСО 6789

Повеќе за производот

Профили

3/4” pointVideo presentationInstructions for safe use

#title#
шифраSign SQ 4-point profileTorque in NmTorque in lbf-inLenghtтежина-- prazen stolpec -- 
6168013/4"150 - 700100 - 50010908500
6168023/4"200 - 800150 - 60011409000
6168033/4"300 - 1000200 - 750147011000

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Употреба (видео)

 • Прецизност во мерењето

  Мерните ленти, момент клучевите со заштита од преоптеретување, либели (и дигитални), мерила за ниво, правоаголни винкли, ѕидарски метра и мерни листови се одлични претставници на прецизни мерни инструменти, без кои успешно планирање и извршување на работата е едноставно невозможно да се замисли.
 • Употреба на тестер за безбедност

  Мерните алати се прецизни и во исто време и едноставни за употреба - како во универзални мерења со класични мерни ленти во разни варијанти така и во специфични ѕидарски и браварски работи, баждарења итн.
 • Повеќе верзии

  Униор прецизните алати се достапни во класични и верзии со уметнички дизајн - дигитални со тајмери и други карактеристики. Сите алати се дизајнирани и произведени според тековните интернационални стандарди.