264

Атрибути на производот

 • двосмерна глава на крцкалка
 • делување на вртежен момент : во два правца, но секогаш постави во насока специфицирана на рачката на клучот
 • се ракува во правец на стрелки на часовник и спротивно
 • за прицврстување на навои лево и на десно
 • непогрешлив сигнал кога е постигнат моментот
 • Определена вредност за рекалибрациски интервал е 12 месечна употреба или приближно 5000 круга
 • изработен по стандард ISO 6789
 • двојна скала, Nm и Kgm

Важно!

 • Не употребувајте момент клуч за одвртување!
 • Момент клучот затега само во насока покажана на лепенката на клучот. Лепенката ја покажува правилната насока на затегање
 • Разбирливиот интервал на калибрација на момент клучот е 12 месеци или 5000 мерења од датата на нарачката на крајниот корисник
 • СЕКОГАШ поставете го мерниот механизам на почетната точка по завршување на работата
 • Кога бараниот момент е постигнат, ве молиме да не стегате повеќе
 • Момент клучот може да се оштети ако напатствијата воприрачникот не се земат во предвид

Стандарди

ИСО 6789

Повеќе за производот

Профили

Video presentationInstructions for safe use

#title#
шифраSign SQ 4-point profileTorque in NmLenghtтежина-- prazen stolpec -- 
6154851/4"2 - 24270686
6154863/8"5 - 1103601100
6154871/2"28 - 2104651680
6154881/2"35 - 3506402930
6154893/4"70 - 5608405600
6154903/4"140 - 70010708200
6154911"140 - 98012208800

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Одвртете ја долната завртка, за да се ослободи одвртката за прилагодување на момент.

Прилагодете го саканиот момент.

Завртете ја обратно долната завртка, за да го фиксирате моментот на прилагодување.

Прилагодете го и започнете со затегнување (пропишана насока на момент). Кога ќе слушнете звучен сигнал (клик), определениот момент е постигнат. Прекинете со затегнување.

Употреба (видео)

 • Прецизност во мерењето

  Мерните ленти, момент клучевите со заштита од преоптеретување, либели (и дигитални), мерила за ниво, правоаголни винкли, ѕидарски метра и мерни листови се одлични претставници на прецизни мерни инструменти, без кои успешно планирање и извршување на работата е едноставно невозможно да се замисли.
 • Употреба на тестер за безбедност

  Мерните алати се прецизни и во исто време и едноставни за употреба - како во универзални мерења со класични мерни ленти во разни варијанти така и во специфични ѕидарски и браварски работи, баждарења итн.
 • Повеќе верзии

  Униор прецизните алати се достапни во класични и верзии со уметнички дизајн - дигитални со тајмери и други карактеристики. Сите алати се дизајнирани и произведени според тековните интернационални стандарди.