263

Атрибути на производот

 • Прецизност: +/-3%
 • микрометарска скала за едноставно подесување без грешки
 • брава за фиксирање на момент
 • БРЗО ПОДЕСУВАЊЕ - Само 8 потези за да се помине цела скала
 • дејствување: во два правца, но секогаш постави во насока специфицирана на рачката на клучот
 • рачка: двокомпонентен материјал
 • двојна скала lbf.ft и Nm
 • Згоден додаток за закачување на алат, кој исто така помага и при отклучување и прилагодување на моментот на клучот
 • 5° работен агол

Важно!

 • Не употребувајте момент клуч за одвртување!
 • Момент клучот затега само во насока покажана на лепенката на клучот. Лепенката ја покажува правилната насока на затегање
 • Разбирливиот интервал на калибрација на момент клучот е 12 месеци или 5000 мерења од датата на нарачката на крајниот корисник
 • СЕКОГАШ поставете го мерниот механизам на почетната точка по завршување на работата
 • Кога бараниот момент е постигнат, ве молиме да не стегате повеќе
 • Момент клучот може да се оштети ако напатствијата воприрачникот не се земат во предвид

Информативен лист

pdfМомент клуч - 263

Повеќе за производот

Профили

Instructions for safe use

#title#
шифраSign SQ 4-point profileTorque in NmTorque in lbf-inLenghtтежина-- prazen stolpec -- 
6267653/8"12 - 6010 - 45328700
6267661/2"40 - 20030 - 1504591000
6267671/2"60 - 34050 - 2506791550

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

 • Прецизност во мерењето

  Мерните ленти, момент клучевите со заштита од преоптеретување, либели (и дигитални), мерила за ниво, правоаголни винкли, ѕидарски метра и мерни листови се одлични претставници на прецизни мерни инструменти, без кои успешно планирање и извршување на работата е едноставно невозможно да се замисли.
 • Употреба на тестер за безбедност

  Мерните алати се прецизни и во исто време и едноставни за употреба - како во универзални мерења со класични мерни ленти во разни варијанти така и во специфични ѕидарски и браварски работи, баждарења итн.
 • Повеќе верзии

  Униор прецизните алати се достапни во класични и верзии со уметнички дизајн - дигитални со тајмери и други карактеристики. Сите алати се дизајнирани и произведени според тековните интернационални стандарди.