Bi radi vedeli, kako nastaviti verigo na motornem kolesu?

Potem se z Romanom Jelenom odpravimo na mx stezo! Preberite naš blog, 3. del!

TRIKI IN NASVETI

V sodelovanju z Romanom Jelenom (https://www.facebook.com/912mxschool/), nekdanjim motoristom s številnimi laskavimi dosežki, smo pripravili vrsto zanimivih nasvetov in trikov o tem, kako nastaviti svoje MX motorno kolo.

V tretjem videoposnetku iz serije "5 najboljših nasvetov za nastavitev svojega MX kolesa" se bomo osredotočili na to, kako nastaviti verigo na vašem motociklu.

Torej, za dobro nastavitev naše verige je splošno znano, da moramo ostati v razponu med 58 in 61 milimetri. Če presežemo 61 milimetrov, moramo verigo dodatno zategniti. In kako to storimo? Seveda z uporabo ustreznega orodja: https://uniortools.com/eng/product/710P-measuring-tape#15824.

Najprej bomo morali matico popustiti - za to bomo uporabili nasadni ključ številka 30 ter 1/2" T – ročico. Kasneje bomo za nastavitev verige potrebovali ključa številka 13 in 10.

Pojdimo in se lotimo dela!

Prav tako ne pozabite z uporabo ključa številka 13 (https://uniortools.com/eng/product/125-1-combination-wrench-short-type#3830) in ključa številka 10 odtegniti celotnega dela z matico.

Pri tem moramo biti pozorni, da preverimo znake na nihajni ročici in na strani, ki smo jo že zategovali, saj morata slednja biti usklajena in poenotena.

Tako da je kolo na sredini. To je zelo pomembno! V našem primeru še vedno ni enakomerno, zato matico še malo bolj zategnemo.

Enostavno in zelo hitro! Zahvaljujemo se vam, da nas spremljate in ne pozabite prebrati našega četrtega bloga. Kmalu bo na voljo!