2 NASVET IN TRIK - Vas zanima, kako zamenjati sprednji disk na vašem MX motorju?

Predstavljamo vam 5 TRIKOV in NASVETOV, kako poskrbeti za svoj kros motor.

V sodelovanju z Roman Jelen, nekdanjim motoristom s številnimi laskavimi dosežki, smo pripravili serijo zanimivih nasvetov in trikov, kako nastaviti in urediti svoj MX motor.

V drugem videoposnetku iz serije "5 najboljših nasvetov za nastavitev MX kolesa" se bomo osredotočili na to, kako zamenjati sprednji disk. Zamenjali ga bomo z večjim diskom, da bi dosegli večjo moč pri zaviranju.

Roman bo s svojim strokovnim znanjem predstavil vse nasvete in trike, njegovi enostavni koraki pa vas bodo opremili z vsem potrebnim znanjem. Zato sledite Romanu Jelenu z ogledom tega videoposnetka ali pa sledite našim korakom v spodnjem blogu ...

No, pa začnimo!

Postopek je za strastnega in osredotočenega voznika motornega kolesa zelo enostaven.

Najprej bomo odvili matico, da bomo lahko izvlekli sprednjo os. Nato bomo sneli prednje kolo, saj bomo na ta način lažje prišli do rotorja in odvili šest majhnih vijakov. Tako bomo lahko naš disk zamenjali z novim, veliko večjim. Odstranili bomo sprednjo zavorno čeljust, ker moramo zamenjati tudi adapter - zaradi novega, večjega diska moramo namreč čeljust postaviti nekoliko nazaj.

Ste pripravljeni? Naredimo to skupaj!

Kaj bomo uporabili od ročnega orodja? Uporabili bomo naš komplet orodij Unior MX Pro Kit tool set. V njem bomo našli tudi orodja, ki jih potrebujemo; dvosmerno ragljo , nasadni ključ 10, 17 in nasadni ključ s T-ročajem za snemanje sprednjega kolesa.

Če te izbire ročnega orodja Unior nimate doma, obiščite našo spletno stran uniortools.com ali nas kontaktirajte.

Sledite videoposnetku, v katerem si lahko ogledate, kako enostavno je to narediti doma!

Najprej je treba demontirati sprednje kolo. Za hitrejši potek dela si lahko pomagate tudi z rokami. Pri odvijanju vijakov uporabite Unior T-ključ. Kolo čvrsto primite in ga položite na tla.

Zdaj morate z Unior T-ključem odviti tudi šest vijakov, ki se nahajajo na kolesu, in disk zamenjati z večjim. Zelo enostavno tudi za neizkušenega voznika motociklov.

Preprosto snemite sprednji disk in ga zamenjajte.

Zdaj, ko smo zamenjali disk, moramo vijake namestiti nazaj. Za boljši oprijem sem nanje nanesel tudi nekaj lepila, zato jih zategnimo nazaj. Lepo in čvrsto, da bodo dolgo tesno držali.

Po menjavi diska moramo zamenjati tudi adapter na zatilju. Uporabili bomo nasadni ključ številka 10 in kasneje tudi T-ključ številka 10.

Za podrobnejše informacije in natančen potek samega dela sledite videoposnetku

Sedaj moramo popustiti oba vijaka, kar je enostavno in hitro. Stari adapter lahko tako zamenjamo z novim. To je to!

Ko smo končali, postavimo vse skupaj nazaj na svoje mesto. Zato ponovno privijte oba vijaka!

Po končanem delu moramo vrniti nazaj tudi kolo in naše delo je končano.

Na koncu za finalni preizkus zavrtite kolo in preverite, ali ste dobro opravili svoje delo.

Nato je vaš MX motor pripravljen, zato se odpravimo na stezo in preizkusimo, kako deluje.

Zahvaljujemo se vam, da nam sledite, in ne pozabite prebrati našega tretjega bloga. Kmalu vam bo na voljo!