819A

Информативен лист

pdfПластичен чекан - 819A

Повеќе за производот

Профили

Носете заштитни очилаНосете заштитни ракавициСила на магнет во килограмиНеамортизирачки чеканДоживотна гаранција

Атрибути на производот

 • Челичен гранулат во главата
 • тие гранули го апсорбираат отпорот
 • лакирано метално куќиште
 • метална рачка, хромирана и со пластична облога
 • полиуретански лица се непроменливи
 • гарантирана безбедност

Предности:

 • Има предност во споредба со обичниот чекан , што не отскокнува од предметот поради гранулата од челикот што го апсорбира ударот
 • челичната гранула во главата на чеканот спречува враќање и додава дополнителна ударна сила.
 • Помалку вибрации на рачката додека удирате!

Употреба:

 • Чеканот се користи за заковување, прилагодување, преместување на различни предмети кои не смеат да бидат оштетени.
 • Не се препорачува за употреба на остри предмети. Ударот во остри предмети може да го оштети полиуретанското лице на чеканот.
#title#
шифраДијаметарДолжинаШиринатежина-- prazen stolpec --
61503445315116866
628815553451141250
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Употреба (видео)

Photo (фотографии)

Questions & Answers

 • Can the head of a dead blow hammer be changed?
  The head is not interchangeable.
 • There is an eye protection mark on the hammer handles, do I have to use eye protection?
  Wear the goggles for your safety, as small parts of the workpiece can break off when hitting, which can damage your eyes.
 • Високо квалитетен материјал

  Направени од висококвалитетен Flex Plus јаглероден челик, чеканите на Униор имаат индукционо зацврстена површина. Супериорноста на материјалите и врвната изработка се 2 работи по кои што се разликуваат не само чеканите туку и другите алати од Униор.
 • Ергономски дизајн

  Нивната најопшта употреба - водечки клинови - долго се пропагира од различни типови чекани и други ударни алати. Рангот на оригинални чекани со оригинална дрвена рачка е проширен со алати со метална рачка, дополнително изолирани со пластично куќиште. Униор чеканите имаат ергономски дизајнирани пластични куќишта за подобрување на фатот и овозможување побезбедна употреба.
 • Прецизност

  Целта на универзалната употреба на чеканите или ѕидарските, столарските, браварските, чеканите за заварување и другите чекани со специфична употреба е ефикасно да ја пренесат активната сила на една прецизирана цел.