818

Атрибути на производот

 • материјал: специјален флекс плус јаглероден челик
 • кован
 • ударна површина индукциски појачана
 • завршна површина: лакирана
 • рачка од јасеново дрво со заоблен клин
 • изработен по стандард DIN 6475

Стандарди

ДИН 6475

Информативен лист

pdfЧекан за камен - 818

Повеќе за производот

Профили

Wear eye protectionWear protective glovesHammer weight in gramsRebound hammer

#title#
шифраHammer weightThicknessLenghtWidthтежина-- prazen stolpec -- 
6018443000576001403455
6018454000627001504595
6018475000688001605720
6018486000728001706570
6018498000829001809195
601850100008590020010595

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Резервни делови

 • Високо квалитетен материјал

  Made of Premium Flex Plus Carbon Steel, Unior hammers have an induction hardened striking surface and peen. The superiority of the materials and state-of-the art manufacture are two qualities distinguishing not only hammers, but also other Unior striking tools, such as forged chisels and various punches.
 • Ергономски дизајн

  Нивната најопшта употреба - водечки клинови - долго се пропагира од различни типови чекани и други ударни алати. Рангот на оригинални чекани со оригинална дрвена рачка е проширен со алати со метална рачка, дополнително изолирани со пластично куќиште. Униор чеканите имаат ергономски дизајнирани пластични куќишта за подобрување на фатот и овозможување побезбедна употреба.
 • Прецизност

  Целта на универзалната употреба на чеканите или ѕидарските, столарските, браварските, чеканите за заварување и другите чекани со специфична употреба е ефикасно да ја пренесат активната сила на една прецизирана цел.