586/6

Атрибути на производот

 • направена од специјален кован челик, опремен со променливи челусти кои сечат мазно дури и најцврсти навојни шипки
 • ковани, целосно појачани и калени
 • челустите на секачот се дополнително појачани за подолго траење
 • рачките на алатот се направени од челични цевки обложени со прави и пластични фаталки за удобен стисок

Предности:

 • може да се сечат навојни шипки со три различни димензии
 • чисто сечење-без гребење на навојната шипка
 • се зачувува навојот на шипката
 • заштитено од корозија
 • лесно за работа и ракување
 • прецизно и брзо сечење на навојни шипки
 • рачката на стегалката е со идеална должина и овозможува брзо и единствено сечење, намалувајќи го напорот потребен за сечење на навојните шипки
 • Отворање на ножиците:
 • за правилно работење, ножицата треба да се отвори со подигање на врвот на рачката до својата максимална ширина. Кога е целосно отворена, вметнете ја навојната шипка во отворот на ножицата.

Сечење на навојни шипки:

 • ставете ја навојната шипка во отворот на маказата
 • навојната шипка би требало прецизно да лежи во навојот на секачот

Важни забелешки при сечењето:

 • 1.Кога се работи на под се стапнува на едната рачка
 • 2.Ножицата е дизајнирана само за сечење на навојни шипки M8, M10, M12
 • 3.Ножицата не е дизајнирана да се сече навојна шипка од појак материјал (челик) или метални штрафови
 • 4.Кога се изабени, секогаш заменете ги двете челусти на секачот
 • заменување на оштетени челусти на ножица за сечење
 • материјал: специјален плус јаглероден челик за алат
 • сечење на M8, M10, M12 шипки со навој
 • чисто сечење, без рапавост
 • зачувување на навојот
 • едноставно ракување

Внимание:

 • Пред ракување, прочитајте ги напатствијата
 • Кога ракувате, секогаш користете соодветна заштитна опрема

Повеќе за производот

Профили

Inlet threat in mm

#title#
шифрадим.DimensionDimensionLenghtWidthThicknessтежина-- prazen stolpec -- 
621479M 6M 8M 10945952105100
620256M 8M 10M 12945952105750

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Отворање на секачот, За правилно ракување, секачот би требало да се отвори со подигање на горната рачка на стегалката до својот максимален распон. Кога целосно ќе се отвори, поставете ја навојната шипка внатре во отворот на секачот со соодветна димензија.

Сечење навојни шипки: Наместете ја навојната шипка во отворот со соодветната димензија. Навојната шипка треба цврсто да се вклопи со секачот на навој.

Важни забелешки кога се сече: Кога работите на под, притиснете со стапалото на конзолата

Резервни делови

 • Безбедно сечење

  Дизајнирани за сигурно и прецизно сечење на челичниот лим, армирање бетон, жици и кабли, PVC цевки, но и макази за обрежување грозје, макази за работа во овоштарници и виногради, разновидната линија на Униор маказите ги докажуваат своите предности кај широкиот опсег на професионалци и корисници дома.
 • Супериорен квалитетен челик

  Изработени од супериорен квалитетен карбонизиран челик, Униор маказите имаат калапесто ковани челусти, индукциски појачани острици, и солидно изолирани рачки, и исто така се карактеризираат со ефикасна површинска заштита.
 • Калени острици

  Со совршено калени острици можете да работите без употреба на сила и со одлични резултати.