2051/4

Атрибути на производот

 • Овој професионален алат е наменет за вадење автомобилски амортизери и компресија на МАКФЕРСОН амортизери.Бидејки бројот на типови на овие амортизери постојано расне, во сетот кој се испорачува се наоѓаат три пара шепи со различни димензии кои го покриваат скоро целиот опсег на МАКФЕРСОН амортизерите.Во сетот исто така спаѓа и цеваст продолжеток за конусни федери кој ја зголемува употребливоста на алатот. Во текот на развојот и изработката наовој алат земен е во предвид фактот дека употребата на голема сила во тек на компресијата на федерот може да доведе до повредување на корисникот. Заради ризик од повреда сите шепи во гарнитурата имаат проширени ивици за кои федерот добро се прифаќа така да е невозможно федерот да излизне и евентуално да предизвика повреда. Препорачлива сила е 9000 N. Максимална дозволена сила е 37000 N. Алатот се испорачува во цврст PVC куфер заради полесен и посигурен транспорт.
 • Гарнитурата опфаќа 2 шепи од 80-115mm, 2 од 110-150mm,2 од 140-195mm

Како да се користи алатот?

 • 1.да се одбере шепа со големина која одговара
 • 2.да се постави алатот за опругата
 • 3.да се започне со затегање на федерот
#title#
шифраЛ макс.Големина на клучДијаметартежина-- prazen stolpec -- 
6192793002180 - 19514600
* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови. Сите наведени димензии може да се разликуваат во ниво на толеранција

Употреба (фотографии)

Употреба (видео)

 • Заштита на површината

  Алатите за автомобили се изработени од одличен челик со подобрен состав. Неколку модели одат со дополнителна хромирана заштита на површината.
 • Ергономска рачка

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Висока прецизност

  Со својот перфектен дизајн и технолошка супериорност, Униор алатите за автомобили осигуруваат висока прецизност во секоја прилика за општа и наменска употреба.