Unior tudi letos podprl tekmovanje Mladi mehanik Slovenije 2024

Ker se zavedamo, kako pomembna je nadgradnja tako znanja kot veščin mladih upov, ki bodo nekoč uporabljali naše orodje, smo že četrto leto zaporedoma ponosni sponzor tekmovanja Mladi mehanik Slovenije. Tako smo se dogodka udeležili tudi letos, kjer je sodelovalo kar 24 dijakov iz 12 slovenskih avtomehaničnih šol; Celje, Domžale, Koper, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Škofja Loka, Trbovlje in Velenje. Naslov mladega mehanika leta je tokrat romal v roke dijaku Šolskega centra iz Postojne.

Tobija Fabčič, kateremu je pripadal laskavi naslov Mladi mehanik Slovenije 2024.

Samo tekmovanje je namenjeno dijakom drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser, njegov namen pa je spodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, krepiti zanimanje za tehnično kulturo in seveda skladno s tekmovalnim duhom tudi izpostaviti dijake, ki izkažejo največjo raven pridobljenega znanja v izobraževalnem procesu na srednješolski stopnji.

Kot vsako leto, so se tudi tokrat dijaki soočili tako s teoretičnim kot praktičnim delom. Medtem ko je teoretični del plod njihove vestnosti in znanja, pa jim je pri praktičnem delu vsekakor pomagalo Unior ročno orodje. Tukaj so dijaki morali zamenjati pnevmatiko, menjati vložek sušilca zraka pri Volvo tovornjaku ter pripraviti in odklopiti električno vozilo Peugeot 2008 pred servisom.

Med slednjimi je največ znanja in praktičnih spretnosti pokazal prav dijak Šolskega centra iz Postojne, Tobija Fabčič, kateremu je pripadal laskavi naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Na drugo in tretje mesto sta se z majhno razliko v končnem seštevku uvrstila Nejc Furman s Tehničnega šolskega centra v Mariboru in Matic Doberšek, ki je zastopal Šolski center Celje.

Dijake navdušila predstavitev ročnega orodja Unior.

Tako kot vsako leto smo tudi tokrat za dijake na samem dogodku izvedli celovito predstavitev Unior ročnega orodja. S tem namenom ne predstavljamo le naše ponudbe, temveč gradimo zaupanje v moč same blagovne znamke. Unior ročno orodje spremlja namreč bogata tradicija in mnogi izmed teh dijakov so se prav z našim orodjem srečali ne le v šoli, temveč tudi v domačih delavnicah, pri svojih očetih, dedkih, ….:

»Tovrstne predstavitve so izrednega pomena ne le za podporo mladim upom, temveč tudi za predstavitev in širitev dobrega glasu naše blagovne znamke. Zelo pomembno je namreč, da dijaki, ki bodo kaj kmalu stopili na svojo poklicno pot, spoznajo orodje, ki bo ključen del njihovega vsakdanjega dela. Pomembno pa je tudi, da ga preizkusijo in da spoznajo vse prednosti slovenskega proizvoda. V Uniorju prav zaradi tega nenehno stremimo, da podpiramo mlade, vse z namenom vzgajanja in krepitve zavedanja, da je Unior pomemben člen, ki jih bo spremljal na njihovi nadaljnji poslovni poti.«