Tekmovanje za znanje doživelo svoj epilog

Doctor DS uspešno predelal Tomos na elektriko

Nedavno nazaj smo lahko spremljali zaključek izobraževalnega natečaja podjetja Unior, s pomenljivim naslovom Tekmovanje za znanje. Že drugo leto zapored so v slednjem sodelovale številne srednje tehniške šole iz vse Slovenije. Letos so dijaki za sodelovanje v natečaju morali izdelati prikolico, ki bi se bila sposobna priklopiti na električni Tomos motor in s slednjim tudi odpeljati. Sam izziv predelave klasičnega Tomos motorja na električnega pa je bila naloga priznanega hrvaškega influencerja Doctor DS-a, kateremu je po več mesecih trdega dela, profesionalnega pristopa in strateškega razmišljanja to tudi uspelo.

Če so dijaki iz tehniških šol za svoje prikolice porabili več kot 700 ur, so te bile iz strani Doctor DS-a bistveno višje. Svoje znanje in ročne spretnosti je takoj po zaključku tekmovanja preusmeril v predelavo klasičnega Tomos motorja v električnega. S slednjim je moral povezati zmagovalno prikolico, ki so jo ustvarili dijaki Šolskega centra Ptuj. Ti so na zaključnem in predstavitvenem dogodku Tekmovanja za znanja z večino prepričali strokovno komisijo. Njihova tehnološko dovršena in funkcionalna prikolica je tako osvojila prvo mesto. Med predstavniki strokovne komisije je izredno veliko pohval bilo tudi na njihov način predstavitve in samo prezentacijo, ki je bila strokovno dovršena.

Na You Tube kanalu Doctor DS-a smo tako lahko več mesecev spremljali celotno restavriranje in predelavo klasičnega motorja na električnega. Znani hrvaški vplivnež je s svojimi sledilci delil tudi postopke in trenutke, ko je bilo v projekt potrebno pošteno zagristi. Pa vendarle je bil končen rezultat več kot uspešen. Ne le, da je ustvaril izredno napreden in sodoben električni motor, slednjega je tudi vizualno opremil in naredil nadvse privlačnega. Skupaj s prikolico, ki je prav tako po svoji funkcionalnosti in izgledu privabljala mnoge poglede, je tako končen izdelek predstavljal sodoben trend današnjega moto sveta. In finalnemu epilogu tekmovanja pridal priokus vizionarskega, naprednega in profesionalnega pristopa do mladih.

V podjetju Unior pa so še vedno prepričani, da so tovrstna tekmovanja vsekakor dokaz, da med mladimi še vedno ostaja želja po osvajanju novih znanj in predvsem praktičnih veščin. Tekmovanje za znanje bo prav zaradi tega svoj epilog prejelo tudi prihodnje leto, z namenom spodbujati mlade k izobraževanju in razvijanju njihovih kompetenc. Temelj tekmovanje pa še naprej ostaja »vzgajanje« mladih mojstrov, ki bodo cenili svoje delo ter bogatili znanje in praktične veščine, ki jih bodo z leti rednega dela lahko pridom koristili.

V kolikor še niste spremljali tako poteka dela kot izzivov, s katerimi se je tekom svojega dela soočal Doctor DS, vas vabimo, da si to ogledate sedaj na njegovem You Tube kanalu. Ne bo vam žal!