1 NASVET IN TRIK – Predstavljamo vam, kako pravilno nastaviti ročice zavore in sklopke ter ročico plina!

Predstavljamo vam 5 TRIKOV in NASVETOV, kako poskrbeti za svoj kros motor.

**V sodelovanju z Romanom Jelenom Roman Jelen, nekdanjim motoristom s številnimi laskavimi dosežki, smo pripravili vrsto zanimivih nasvetov in trikov, kako v samo 5-ih korakih nastaviti svoj MX motocikel in ga pripraviti na nepozabno motoristično vožnjo. **

S tem projektom širimo svojo zavezanost segmentu motorističnega orodja in uporabnikom. Naša vizija na področju moto športa je tako še močnejša kot kdaj koli prej. Sodelujemo z najboljšimi partnerji v svojem razredu, razvijamo odlične, inovativne rešitve ter vsak dan dosegamo nove trge in uporabnike.

In ker se nenehno trudimo, da poskrbimo za naše uporabnike, smo tokrat posebej za vas ustvarili serijo uporabnih in učinkovitih videoposnetkov, v katerih boste našli koristne nasvete od nekdanjega motokros dirkača in lastnika MX šole Romana Jelena. Predstavil vam bo vse bistvene nasvete in trike, skupaj z nekaj koristnimi mislimi, ki vam bodo pomagali postati boljši in učinkovitejši dirkač.

Prvi videoposnetek v seriji "5 najboljših nasvetov za nastavitev kolesa MX" se osredotoča na krmiljenje motornega kolesa. Vsebuje dragocene informacije o tem, kako nastaviti vzvode zavore in sklopke, ročico za plin in druge kontrolne elemente, da zagotovite varno in učinkovito vožnjo. Roman vam bo tako s svojim strokovnim znanjem predstavil vse nasvete in trike.

Zatorej, sledite Romanu Jelenu z ogledom tega videoposnetka video ali pa preberite številne korake, ki smo jih posebej za vas opisali v spodnjem blogu ...

Kot smo že omenili, vam bo PRVI VIDEO pokazal, kako pravilno nastaviti ročice zavore in sklopke, ročico plina in druge elemente za kakovosten nadzor nad vašo vožnjo. Sprva bomo začeli z zgornjimi in spodnjimi kontrolnimi točkami.

Zakaj je to pomembno? Ker imamo na motornem kolesu 5 kontrolnih točk in brez udobne uporabe vseh 5-ih ne moremo popolnoma obvladovati svojega motocikla.

V zgornjih kontrolnih točkah motornega kolesa imamo sklopko, ročno zavoro ter ročico za plin katere so pomembne pri nastavitvi.. Zato bomo sprva začeli z nastavljanjem teh treh ročic, kjer bomo uporabili Uniorjev nasadni ključ s T-ročajem. Na motornem kolesu bomo narahlo odvili osem vijakov, samo zato, da spremenimo položaj sklopke. Preveriti morate, ali je ročica sklopke preveč na zunanji strani. V tem primeru jo skušajte postaviti nekoliko navznoter. Ko držite sklopko, morate imeti dober položaj s prsti, sicer jo morate še malo prilagoditi. Samo tako jo lahko med vožnjo z motociklom bolje uporabljamo!

BODITE POZORNI! To je osebna nastavitev, zato si jo mora vsak voznik prilagoditi glede na svoje potrebe. Nekaterim je všeč, če je sklopka nekoliko nižja, nekaterim pa višje. Pomembno je, da jo lahko normalno in udobno uporabljamo z dvema prstoma, ki ju zlahka položimo na ročico.

Za sprednjo zavoro bomo uporabili enak Uniorjev nasadni ključ s T-ročajem, dimenzije 8 mm, s katerim bomo naredili podobno, kot v predhodnem koraku. Najprej bomo nekoliko odvili vijake, pozneje pa nastavili položaj, ki nam bo kar se da najbolje ustrezal. Pri tem je pomembno, da imamo s sprednjo zavoro dobro zavorno moč. Zato jo moramo ponovno nastaviti tako, da nanjo položimo dva prsta, tako da lahko brez težav upravljamo zavoro. Bolj ko uporabljamo prste na zunanji strani ročice, večjo moč imamo. Ko končate z nastavljanjem, jo samo močno zategnite nazaj.

Torej, zadnja stvar v zgornjem delu našega motocikla, ki jo bomo preverili, je krmiljenje dušilne lopute. Ročica za plin ne sme imeti preveč prostega gibanja. To pomeni, da mora biti dobro zategnjena. Vzeti moramo ustrezno orodje - jaz vedno uporabljam ročno orodje Unior - katero odpravi to težavo! Najprej morate odstraniti zaščitno gumo, da lahko dosežete kable. Nato vzemite klešče in 10 mm ključ. S kleščami razrahljamo, z 10 mm ključ pa lahko nastavimo celotne kable. Preprosto in enostavno! In zdaj imamo nekoliko manj prostega gibanja ročice za plin. Na ta način je tudi nadzor nad plinom zelo dober. Na koncu ga s kleščami zategnete nazaj in ponovno namestite zaščitno gumo.

Preidimo na spodnji del krmiljenja, kjer je prestavna ročica. Tu bomo poskusili prilagoditi krmilnik prestavne ročice in ga postaviti nekoliko nižje. To je nekaj, kar velikokrat vidim pri svojih voznikih, da imajo nastavljeno v napačnem položaju. Če je previsoko, ima voznik veliko težav pri prestavljanju v višjo prestavo. Zato ga bomo postavili nižje, da bo vaša vožnja lahko še bolj udobna.

Pri tem bomo uporabili nasadni ključ s T ročajem dimenzije 8 mm, in odvili spodnji vijak.

Zdaj bomo sneli prestavno ročico in jo nastavili za dva zoba nižje.

Ko bo ročica primerno nastavljena, jo bomo zategnili nazaj. Tako lahko vidite, da je naša prestavna ročica poravnana z nožnim delom. To je osnova za dober nadzor nad prestavno ročico. Seveda pa je to odvisno tudi od tega, kakšne čevlje uporabljate.

Na koncu bomo poskusili nastaviti tudi zadnjo zavoro. V našem primeru je prenizka, zato jo bomo poskusili nastaviti nekoliko višje. Vzeti morate dva 10 mm ključa in oba uporabiti za odvijanje.

Odvili bomo tudi spodnji vijak, ki nam omogoča, nastavitev nožne zavore.

Preizkusite jo z rokami, da vidite, ali vam položaj ustreza. Na koncu lahko vidimo, da je naše zavorno pedalo višje kot prej, saj je nastavljeno nekoliko višje od naših stopalk.

Na koncu je vaše motorno kolo pripravljeno za vožnjo! Odpravimo se na stezo!

Če želite izboljšati svoje tehnike vožnje in pravilno nastaviti svoje motorno kolo, se obvezno naročite na prejem naših newsletterjev, sledite profilom na družabnih omrežjih @Moto Tools ali se prijavite na MX delavnico. Na ta način boste nenehno obveščeni o novostih in ugodnostih, prejeli pa boste tudi številne dragocene nasvete, trike in rešitve za vzdrževanje vašega motornega kolesa. Spremljajte nas še naprej!