Profesionalni pristop in razvoj moto segmenta z Robertom Pogorelcem

Ambasador, partner in strokovnjak za svet mota, ki nam pomaga ne le pri razvoju, temveč tudi pri njegovem strateškem spremljanju.

Pri vstopanju na novo tržišče je zelo pomembno, da imamo strokovnega partnerja, ki nam pomaga ne le pri razvoju, temveč tudi pri njegovem strateškem spremljanju. Ko se je Unior odločil za vstop v moto segment, smo to želeli storiti s strokovnim pristopom in jasno vizijo, ki bi nam pomagala postati orodje številka ena tudi v moto segmentu. Razvoj orodij za profesionalne potrebe je zahteval nekoga, ki nam lahko pomaga vstopiti v segment MOTO GP in MX GP. Nekoga, ki nam lahko pomaga najti dobre vplivneže in ambasadorje za našo blagovno znamko. Zato smo v Uniorju začeli sodelovati s slovenskim moto strokovnjakom Robertom Pogorelcem.

Velik korak na poti učenja je naredil, ko je do leta 2006 sodeloval z Berto CAMLEK, kjer je osvojil 12 naslovov prvaka na različnih tekmovanjih (AA, državno prvenstvo itd.). S Camlekom je šestkrat tekmoval tudi v svetovnem prvenstvu SBK, kjer so rezultati resnično pokazali njegovo strast in znanje v segmentu motociklističnih dirk in mehaničnih spretnosti.

Njegova zgodovina v segmentu mota je zelo dolga in trdna. Izhaja iz družine, v kateri je bilo dirkanje vedno del njihovega življenja. Njegov dedek je v 50. letih začel dolgo in uspešno pot v dirkanju, nato je tradicijo ohranil tudi njegov oče, ki je osvojil 7 državnih naslovov v dirkanju s sidecarjem. Tam je tekmoval na najvišjih ravneh vse do 80. let. Tako bi lahko celo rekli, da je zasvojenost z moto svetom bila del Robertovega njegovega življenja že vse od otroštva. Najprej je leta 1996 začel kot mehanik na dirkah SBK, nato pa je pet let dirkal tudi v supermotu. Tam se je naučil vse o motociklih, in kako pomembno je, da uporabljaš kakovostno orodje in podporo tistih, ki to orodje dobavljajo.

Dvanajstkrat je delal tudi kot mehanik na 200 milj dolgi dirki v Daytoni in dosegel nekaj izjemnih rezultatov v močni tovarniško podprti konkurenci na ameriških tleh. Pozneje je bil del dirkaške ekipe Inotherm na evropskih prvenstvih Supersport 600 in Superstock 1000. Njegova poklicna pot ga je vodila do sedmih sezon dela z uradno ekipo MGM Yamaha v nemškem prvenstvu Superbike (600 in 1000 ccm). Prav tu pa sta se njegovo znanje in strast do moto industrije iz leta v leto povečevala.

Predvsem zaradi izkušenj, ki jih je skozi leta pridobil kot mehanik, so ga kasneje kaj kmalu povabili k delu na televiziji, kjer je postal profesionalni komentator na eni največjih slovenskih komercialnih televizij Pro Plus, ki v svojih programih pokriva svetovno prvenstvo MotoGP in Superbike. Najprej je delal kot komentator za MOTO GP, trenutno pa ga lahko spremljamo kot komentatorja za svetovno prvenstvo Superbike.

Njegovo znanje in strokovnost pa sta zelo cenjena tudi v Uniorju, kjer smo z Robertom Pogorelcem razvili kar nekaj vrhunskih orodij za moto mehanike. V tesnem sodelovanju s tistimi, ki vsakodnevno delajo v moto segmentu, smo pokazali ne le pripravljenost slišati njihove potrebe, temveč tudi pripravljenost nuditi slednjim najboljša orodja, ki jih potrebujejo za svoje vsakodnevno delo. Od začetka sodelovanja z Robertom smo kot tehnična podpora vstopili v segment MX GP2 in MOTO GP2, s številnimi priznanimi ambasadorji na svetovnem trgu.

Toda pestra prihodnost v moto segmentu je še pred nami! Zato se pripravite in se z nami podajte na pot. Prepričani smo, da bomo z vrhunskimi kompleti orodij za moto industrijo tekmece pustili z nami!