Podjetje Unior osvaja motoristični svet s specializiranimi orodji za moto mehanike

Unior je z razvojem moto orodja in kot tehnični partner ekipe RW Fieten Olie Racing Team pokazalo kakovosten pristop k pomoči mehanikom, da bi dosegli najboljše rezultate svojih motociklistov.

Dirka TT Assen, MOTO GP – Unior je z razvojem moto orodja in kot tehnični partner ekipe RW Fieten Olie Racing Team pokazalo kakovosten pristop k pomoči mehanikom, da bi dosegli najboljše rezultate svojih motociklistov.

Ta konec tedna je TT Assen, imenovan tudi katedrala hitrosti, gostil dirko MOTO GP, kjer je prizorišče obiskalo več kot 160.000 ljudi in podpornikov motociklizma. Assen je tudi edini kraj, v katerem je vsako leto od ustanovitve svetovnega prvenstva v motociklizmu leta 1949 potekala dirka tega prvenstva. Ekipa RW Racing Team je ob tem v domačem mestu pripravila prav posebno presenečenje za svoje partnerje in podpornike. Del te zgodbe je bilo tudi podjetje Unior. S tehnično podporo specializiranega moto orodja za mehanike pa smo tudi pokazali, da je imeti kakovostno in profesionalno orodje zelo pomembno, ko tekmuješ z najboljšimi v dirkaškem segmentu Moto2.

Dirkališče v Assnu je bilo leta 1955 namensko zgrajeno za nizozemsko dirko TT, prejšnje dirke pa so potekale na javnih cestah. Proga je ozka, s hitrimi spremembami smeri, v celoti obdana s travnatimi bregovi in tribunami, kar zagotavlja odličen razgled za več sto tisoč fanatičnih gledalcev, ki jih vsako leto privabi najprestižnejši dogodek v nizozemskem moto športu. Assen je zelo priljubljen med dirkači in je znan po svojem ekstravagantnem vzdušju. Tako je bilo tudi ta konec tedna. Ne le dirka Moto2, ampak tudi MOTO GP je bila zelo napeta in tesna. Napeto pa je bilo tudi v mehaničnih delavnicah, saj smo med dirkami videli številne padce žal premalo natančnih voznikov.

Ta vikend pa je bil prelomen tudi za podjetje Unior, ki je predstavljalo novo serijo moto orodij za visoko zmogljivost na asfaltu. Orodja, s katerimi mehaniki ekipe RW Racing Team (Unior slednjim nudi tehnično podporo) že delajo in omogočajo dobre rezultate svojim dirkačem. Tomislav Brkljačić, vodja Uniorjevega moto področja, pojasnjuje:

"Unior se je odločil, da je čas, da vstopi v moto industrijo z razvojem specializiranih in kakovostnih orodij ter opreme ne le za cestne moto voznike, temveč tudi za navdušence MX-a in enduro vožnje. Tokrat smo v Assnu predstavili posebno opremo in orodje, ki smo ga razvili v sodelovanju z mehaniki, posebej za njihove potrebe in želje. Ta skrbno izdelan nabor visoko zmogljivih orodij slednjim omogoča, da natančno nastavijo motor, za optimalno zmogljivost na cesti ali dirkališču. Od menjave pnevmatik do nastavitev zavor, vključno z vsem, kar potrebujejo za zanesljivo vzdrževanje cestnega dirkalnika. Verjamemo, da bomo z zagotavljanjem tehnične podpore ekipi RW Racing Team pokazali, da lahko Uniorjevo moto orodje postane orodje številka ena tudi v moto segmentu. In najboljši kraj, kjer lahko to pokažemo, so prav MOTO GP dirke, ki si jih v živo ogleda več kot 160.000 gledalcev, na televizijskih zaslonih pa več milijonov."

Ekipa RW Racing Team zadovoljna z rezultati na dirkališču TT Assen

Po težkem začetku vikenda na dirkališču TT v Assnu je bila v nedeljo popoldne na programu dirka Moto2 za ekipo Fieten Olie Racing GP. Barry Baltus je odpeljal močno uvodno dirko in bil na polovici na 11. mestu. Vendar se je soočil s težavami s pnevmatiko, zaradi česar je moral v zaključnih fazah dirke nekoliko znižati tempo. Na koncu je Baltus prečkal ciljno črto na dvanajstem mestu in svoji ekipi priboril štiri točke. S skupno 24-imi točkami je belgijski moto voznik trenutno petnajsti v svetovnem prvenstvu.

Po petkovem hudem padcu in težkem sobotnem kvalifikacijskem treningu se je njegovemu sotekmovalcu Zonti van den Goorberghu na dirki na 22 krogu obetala težka preizkušnja. Na začetku dirke je Nizozemec prišel v ospredje, vendar je v nadaljevanju njegov tempo padel. Na koncu je Van den Goorbergh na domači dirki ciljno črto prečkal na 20. mestu.

Jarno Janssen - vodja ekipe Fieten Olie Racing GP pojasnjuje: "Oba dirkača sta v Assnu dala vse od sebe. Glede na potek vikenda je bila naloga za Zonto izredno težka, vendar je zdržal. To, da nismo dosegli števila točk, ki smo si jih zastavili, je žalostno, vendar moramo iti z dvignjeno glavo naprej. Barry je odpeljal zelo močno dirko, žal pa se je soočil s težavami z zadnjo pnevmatiko. To je bila nenavadna situacija in posledično je moral v zadnjih krogih odstopiti nekaj mest, potem ko je pred tem vozil na enajstem mestu. Dvanajsto mesto je lep rezultat in dober zaključek tega posebnega vikenda v Assnu."

Po napornem začetku sezone z dvema testoma in osmimi vikendi za Veliko nagrado, od katerih so bili zadnji kar trije zaporedni, imajo zdaj dirkači in ekipa pettedenski poletni premor. Naslednja Velika nagrada bo potekala v Silverstonu v Veliki Britaniji, od 6. do 8. avgusta.