Kako ustvariti uporaben delovni prostor (pred in po)

Študija primera: Postavitev delavnice za Zasavski Podjetniški Inkubator

Urejenost delovnega prostora pomembno vpliva na učinkovitost in dinamiko dela ter še posebej na počutje in storilnost uporabnika. Pri snovanju delovnega prostora je potrebno upoštevati več faktorjev kot so: varstvo pri delu, ergonomija, funkcionalnost, udobje pri delu in ne nazadnje tudi sam izgled delovnega mesta.

Snovanje in konstruiranje samega delovnega mesta je korak, ki se začne veliko pred samo gradnjo in nabavo delavniške opreme. S pravim orodjem je ta korak zelo enostaven, hkrati pa nam omogoči, da vnaprej predvidimo morebitne probleme pri postavitvi delavniške opreme in nam omogoči vpogled v naše novo, še ne izgrajeno delovno okolje.

Pred kratkim smo z našo delavniško opremo opremili novo delavnico Zasavskega Podjetniškega Inkubatorja (ZPI). Projekt ZPI smo prepoznali kot nekaj novega, svež pristop k zagonu novih podjetij. Kot tak je bil projekt kot nalašč za preizkus našega novega orodja 3D Konfigurator.

Z našim novim 3D konfiguratorjem lahko ustvarite svoj delovni prostor. Kliknite tukaj, da ga preizkusite..

S konfiguratorjem smo izrisali naš predlog postavitve delavniške opreme v prostor, ki nam je bil na voljo. Po skupnem sestanku in ogledu 3D modela smo se s predstavniki ZPI odločili za drugačno postavitev. Na sestanku smo namreč dobili določene informacije o sami dinamiki dela v tej delavnici, ki jih pri snovanju prve postavitve nismo imeli.

Tukaj se je izkazala pomembnost orodja kot je 3D konfigurator saj smo s pomočjo tega orodja pravočasno predvideli težave, ki se lahko pojavijo med samim delom pri trenutni postavitvi in samo postavitev spremenili in prilagodili potrebam.

Nova verzija, popolna konfiguracija

Nova postavitev je naročnikom ustrezala zato smo pričeli z realizacijo. V prostor smo postavili delavniško opremo po specifikaciji iz 3D konfiguratorja, predale pa smo napolnili z orodjem v naših SOS vložkih. Seznam orodja je bil prav tako skrbno premišljen in razporejen po delovnih mestih. Takšen projekt je bil tako za nas kot za naročnika nekaj novega. Ponosni smo, da sodelujemo pri nastanku prvega tovrstnega podjetniškega inkubatorja in upamo, da bo ta projekt spodbudil nastanek novih podobnih inkubatorjev. S takšnimi projekti je pot na trg mladim startup podjetjem precej olajšana saj jim omogoča lažji dostop do prototipov in prvih serij novega izdelka.

Končni rezultat je tako izjemen delovni prostor, ki popolnoma ustreza svojemu namenu in naredi delovne procese veliko lažje in učinkovitejše. Zato preizkusite naš novi 3D konfigurator in ugotovite, kako vam lahko pomaga ustvariti boljšo delavnico, ki bo ustrezala njenemu namenu in vašim potrebam.

Subscribe to our newsletter!

Sign up to get the latest news, updates, and special offers delivered directly to your inbox. Simple click on the button below and sign up for our newsletter.

Subscribe to our newsletter

(You can unsubscribe anytime)