Kako v Ročnem orodju Uniorja sodelujemo z izobraževalnimi ustanovami

»Zgodba o povezovanju, inoviranju, napredku in soustvarjanju«

Inovativnost je ključ do uspeha. Z njo lahko dosegamo nove ambiciozne cilje in potenciale, ki vodijo v nove dimenzije uspešnosti. V Uniorju se zavedamo pomembnosti inovativnega okolja, zato dajemo velik poudarek medsebojnemu povezovanju, soustvarjanju, razvoju in inoviranju. Rezultat vseh aktivnosti je tako uspešna zgodba, ki nastaja že od leta 1919, številni zadovoljni odjemalci po vsem svetu ter drzne inovativne rešitve, ki ustvarjajo trende, ter zadovoljujejo najzahtevnejše potrebe, želje in zahteve.

Zgodba o Uniorju je uspešna zgodba, ki sega v daljno leto 1919. Začela se je z ustanovitvijo majhne železarne, ki je hitro prerasla v kovaški obrat z 250 zaposlenimi. Sprva smo izdelovali zgolj kovano ročno orodje za kmetijstvo, gozdarstvo in druge podobne obrti: znanje, volja in moč pa je podjetje popolnoma spremenila, ko je bil celoten obrat obnovljen zaradi vojne.

Want to recieve more useful news like this?

Subscribe to our newsletter

(You can unsubscribe anytime)

Temeljijo je celovita rekonstrukcija tovarne. Potrebe, priložnosti in ambicioznost podjetja je poleg prenove programa ročnega orodja ustvarila tudi nov dodaten program Odkovkov, katerim je podjetje zvesto še danes. Od takrat je zgodba samo rastla in se razvijala, danes pa Unior globalno podjetje z več kot 1600 zaposlenih, tremi proizvodnimi programi, ter več kot 170 milijonov letnega prihodka.

Več o podjetju in zgodovini podjetja si lahko preberete tukaj.

Nič od navedenega pa nam v Uniorju ne bi uspelo brez ambicioznih ciljev, medsebojnega povezovanja in ustvarjanja inovativnega okolja. Zavedamo se, kako zelo pomembno je znanje in svež pogled na probleme, zato se redno povezujemo s številnimi zunanjimi partnerji, institucijami ter izobraževalnimi ustanovami, ki nam vsem omogočajo medsebojno rast in razvoj.

Še posebno pozornost pa namenjamo povezovanju z mladimi in z izobraževalnimi institucijami, ki izobražujejo nov strokovno usposobljen kader. Zato v podjetju vsako leto štipendiramo več kot 40 štipendistov iz različni strokovnih smeri, tesno sodelujemo s Srednjo strokovno in tehnično šolo Zreče, ter z različnimi zanimivimi in atraktivnimi projekti spodbujamo dijake k učenju praktičnega znanja.

V preteklosti smo tako sodelovali v številnih projektih. V izjemno čast si štejemo tekmovanje v oddaji Volan, sodelovanje v tradicionalnem tekmovanju Mehanik leta in Mladi mehanik leta, številne donacije orodja ter mnoga opremljanja delavnic v izobraževalnih ustanovah.

Poslanstvo Unior Hand Tools za sodelovanje z mladimi:

»Izobraževati mlade iz tehniških smeri in jim pomagati, da delo pravijo varno, učinkovito in z dodano vrednostjo«

Zato smo se povezali s srednjimi tehniškimi šolami po celotni Sloveniji in jim predstavili tekmovanje v igri Spomin. Ustvarili smo mobilno aplikacijo, kjer se lahko mladi skozi iskanje istih parov zabavajo in izobražujejo o različnih vrstah rešitev ročnega orodja, njihovi namembnostih in prednostih.

Tekmovanje je razdeljeno v tri različne težavne stopnje, zmagovalec vsake stopnje (tisti, ki najde rešitev v najhitrejšem času) pa prejme atraktivno nagrado – ročno orodje Unior.

Zaradi zanimivega koncepta je tekmovanje doživelo neverjetno lep odziv, zato že komaj čakamo, da 16. 5. razglasimo zmagovalce tekmovanje in mladim od bližje predstavimo rešitve ročnega orodja in dela v delavnici, doma ali na terenu.

Po tekmovanju bomo aplikacijo odprli tudi za zunanjo javnost, tako, da se boste v tekmovanju pomerili tudi vi.

Več informacij o projektu sledi po razglasitvi zmagovalcev, zato spremljajte naša družbena omrežja (Facebook, Instagram, LinkedIn) ali pa se naročite na naše e-novice v formularju spodaj.

Subscribe to our newsletter!

Sign up to get the latest news, updates, and special offers delivered directly to your inbox. Simple click on the button below and sign up for our newsletter.

Subscribe to our newsletter

(You can unsubscribe anytime)