UNIOR ROČNO ORODJE Z EKIPAMI UNIOR RACING TEAM, HONDA SR, KALLIO RACING IN SIXTYTWO USPEŠNO ZAKLJUČIL MOTO SEZONO 2020

S svojim strokovnim znanjem, tehnološko dovršenimi izdelki in sinergijskim delovanjem z moto ekipami smo v podjetju Unior ročno orodje dosegli preboj na moto področju. Podpora nekaterim najbolj vidnim ekipam nam je omogočila, da smo naredili korak naprej, in tako postali prepoznavni tudi v tem segmentu. Svojo zgodbo nadaljujemo tudi v prihajajočem letu, vnovič z lastno ekipo Unior Racing Team in podporo ekipam Honda France SR Motoblouz, Kallio Racing Team in Team SIXTYTWO, pod vodstvom Klemna Gerčarja.

Letošnje leto je bilo za moto industrijo prav tako posebno, saj smo zaradi pandemije bili primorani številne dirke spremljati kar iz udobja domačega naslonjača. Tekmovalci pa so se morali zadovoljiti z virtualnimi gledalci, ki so jih spremljal in navijali preko velikih LED ekranov. Toda to ni odvrnilo mnogih, da so na moto stezah tokrat pokazali svojo najboljšo predstavo in poskrbeli za številne zavidljive trenutke in preobrate.

Tako je Martin Vugrinec, ali SpiderMartin kot ga kličejo mnogi, v letošnji sezoni 2020 pod okriljem Unior Racing Teama dosegel odlične rezultate. V IDM moto dirkah, kategoriji Supersport 600, je v celotni sezoni postregel s številnimi zanimivimi preobrati, ob zaključku pa skorajda osvojil prvo mesto. Zmaga mu je tako za las ušla, kljub vsemu pa je popravil svoj lanskoletni rezultat, ko je na zmagoslavnih IDM stopničkah stal na tretjem mestu, prav tako v Supersport 600 kategoriji. Zmagoviti naslov IDM prvaka v skupnem seštevku je v omenjeni kategoriji na koncu sicer osvojil Luca Grünwald na Kawasakiju, ki pa se je za naslov prvaka moral zelo potruditi, saj mu je Martin ves čas dihal za ovratnik. Tretje mesto v skupnem seštevku je pripadalo Maxu Enderleinu, sedanjemu branilcu lanskoletnega naslova prvaka. Drugo mesto je pripadalo Martinu Vugrincu. Mladega dirkača, rodom iz Hrvaške, tako sedaj čakajo naporne priprave na sezono 2021. Prav tam napoveduje težko borbo in željo po osvojitvi naslova IDM prvaka. Ob tem pa se Martin zaveda, da ga bosta tako zanos, želja po zmagi, neustavljiva energija in tehnično dovršena ekipa vodile do uspeha.

Honda, Kallio in SIXTYTWO s sezono 2020 zadovoljni!

Po zaključku MXGP Svetovnega prvenstva je ekipa Honda France SR Motoblouz bila zadovoljna, saj sta voznika Jeremy Van Horebeek in Valentin Guillod nemalokrat pristala med prvih TOP 10 voznikov. Glede na težke razmere na pesku in drugje se zavedajo, da bodo manjše nadgradnje v ekipah potrebne, zato bodo sezono 2021 nadaljevali v nekoliko spremenjeni postavi. Kljub vsemu so ponosni, da je Honda vnovič bila zabeležena med najboljših 10, kar pomeni, da so na pravi poti do osvojitve stopničk in poseganju po najvišjih rezultatih.

Podobno uspešne rezultate so zabeležili tudi v ekipi Kallio Racing, kjer sta dirkača Isaac Viñales in Hannes Soomer nemalokrat okronala rezultate do 10 mesta. V tej sezoni pa smo ju lahko videli tudi na stopničkah, v ekipi Kallio Racing Junior, kjer je Jerez osvojil prvo mesto.

Kljub nekoliko težji sezoni pa so na svoje uspehe ponosni tudi v ekipi SIXTYTWO, kjer so skupaj z Jako Peklajem osvojili naslov državnega prvaka. Kljub poškodbam v drugem delu sezone je Jaka namreč pokazal svojo vztrajnost in si privozil naslov državnega prvaka ter 3. mesto na italijanskem severnem prvenstvu. Filip Olsson (EMX250) na mivki in Jonathan Bengtsson (MXGP) sta sezono zaključila nekoliko manj uspešno, toda vztrajno izvajata priprave na 2021, ko načrtujeta uvrstitev na višja mesta, morda celo stopničke.