Dirkač Unior racing teama Martin Vugrinec osvojil prvo mesto

O prvaku IDM moto prvenstva v kategoriji Supersport 600 bosta odločili finalni dirki v Hockenheimringu.

Ta vikend se je na dirkališču Lausitzring v Nemčiji odvijala nepozabna mednarodna IDM moto dirka, kjer je v kategoriji Supersport 600 blestel dirkač Unior Racing Teama, Martin Vugrinec. Z nepozabnim in enkratnim nastopom je prehitel svoje nasprotnike, in tako v soboto kot nedeljo slavil s prvim mestom. Mladi voznik Yamahe je v zelo konkurenčnem IDM Supersport 600 tako zabeležil svoji prvi IDM zmagi.

Vrhunec obeh tekem je zagotovo bil v nedeljo, ko so vozniki motorjev gledalcem preko malih ekranov postregli z nepozabno in zapomnljivo tekmo. 21-letni voznik Martin Vugrinec je namreč svojo zmago okronal pred Lucom Grünwaldom na Kawasakiju, ki v skupnem seštevku še vedno ohranja vodstvo. Po uspešnem štartu na prvem mestu je Vugrinec vodilni položaj na tekmi ohranil vse do devetega kroga, ko ga je prehitel branilec naslova, Max Enderlein. Napeta vožnja je doživela preobrat v 13. krogu, ko je Martin vnovič prevzel vodstvo in slednjega ohranil vse do konca nedeljske dirke.

Mladi voznik sprva sploh ni razmišljal o skupnem seštevku IDM prvenstva, temveč ga je razveselil njegov individualni rezultat. Šele kmalu zatem je voznik Yamahe spoznal, da je zdaj prav tako vroč kandidat za laskavi naslov IDM prvaka. Na vrhu sicer še vedno vodi Grünwald, s 101-imi prvenstvenimi točkami, medtem ko Vugrinec za slednjim zaostaja z 99-imi točkami. Mlademu dirkaču, rodom iz Hrvaške, se zaradi omenjenih zmag v prihodnjih tednih morda obeta zavidljivi naslov IDM prvaka, v Supersport 600 kategoriji.

Odločitev o temu, kdo bo osvojil naslov, je tako odprta pred finalom na Hockenheimringu. Sezona, ki je bila do danes izjemno razburljiva in je bila zaradi pandemije korone skrajšana na osem tekem, pomeni, da lahko pričakujemo zelo razburljiv finale. In ker zaradi korone ogled tekme v živo še vedno ni mogoč, lahko IDM navijači spremljajo zaključni dirki tudi v brezplačnem prenosu, v živo. Finalni dvoboji se bodo odvijali 25. in 27. septembra v Hockenheimringu.