Martin Vugrinec napovedal osvojitev IDM prvenstva

Medtem ko so lansko leto z Unior Racing Teamom (URT) dosegali zavidljive rezultate, sedaj na ročnem orodju z inovativnimi izdelki vstopajo tudi v moto segment.

Martin Vugrinec, voznik v ekipi Unior Racing Team (URT), je s svojimi rezultati navdušil že v preteklem letu. Po krajšem odmoru, vsled dogodkov Covid-19, se sedaj poln novega elana in entuziazma vrača na dirkalne steze. S svojim znanjem in spretnostmi načrtuje v letu 2020 večje število osvojenih točk ter zmag na posamičnih dirkah kot v letu poprej. Med drugim napoveduje tudi morebitno zmago na prihajajočem IDM prvenstvu.

Martin, ali kot ga mnogi poznajo »SpiderMartin«, je bil s svojimi rezultati tekom prve sezone IDM Supersport 600 zelo zadovoljen, saj je na koncu končal na odličnem, tretjem mestu. Tako kot večina profesionalnih tekmovalcev, je tudi Martin občutil posledice tako imenovane pandemije, ki je za kratek čas ustavila svet motorističnih tekem in zmag. Načrtovana predsezona v Španiji je bila namreč odpovedana, zaradi zaprtja meja in ukinitve večjih dogodkov.

Prav zaradi tega je Martin ta čas izkoristil za treningu doma, v Varaždinu. Tam je za vzdrževanje fizične kondicije opravljal tedenske treninge v svoji telovadnici, ob tem pa tudi reden trening na domači karting progi. Mu je pa ta čas še kako prav prišel za strateško pripravo in preizkušnjo nove R6 Yamahe. S skupnimi močmi so izboljšali nekatere nastavitve ter odpravili manjše težave, nakar so kasneje dosegli zavidljive rezultate na testiranjih. Martin pravi, da so potrebne le še manjše modifikacije in zmaga v IDM prvenstvu bo zagotovo njegova.

Nova sezona IDM tekem se tako prične z vikendom v Assnu (NL) od 14. do 16.8.2020 in se zaključi zadnji vikend v septembru 25. do 27.9.2020 v Hockenheimu (DE). Podroben koledar tekem najdete na www.idm.de

Povzeto po: Hagen Rudi, Speedweek.com