Unior Devinci Factory Racing 2020

Skupna tovarniška ekipa Uniorja in kanadskega proizvajalca koles Devinci je sklenila novo sodelovanje z enem najbolj perspektivnih mladih spustašev na svetu ter svetovno znanim endurašem, celotna ekipa pa bo hitrejša tudi po zaslugi novega sodelovanja s Foxom, vodilnim proizvajalcem vzmetenja.

Novi imeni v slovensko-kanadski imeni sta Greg Callaghan in Patrick Laffey. Greg je bržkone najbolj znan irski gorski kolesar, ki je v preteklosti tudi že zmagoval na dirkah serije Enduro World Series. Znotraj ekipe Unior Devinci Factory Racing bo tako ob Keeganu Wrightu prvo ime enduro ekipe, dvojici pa se bo na izbranih postajah serije pridružila še Kanadčanka Georgia Astle. Patrick je medtem eno izmed svežih imen kanadske spustaške scene. Pat prihaja iz gorskim kolesarjem znane meke Britanske Kolumbije, svojo hitrost pa je dokazal že v sezoni 2019 kot član razvojne ekipe. Že na svoji prvi dirki za svetovni pokal se je uvrstil na oder za zmagovalce ter nato tudi nadaljeval v tem slogu. V letu 2020 velja za enega najhitrejših mladincev ter kandidatov za najvišja mesta. Patricka bosta usmerjala sotekmovalca Jure Žabjek in Dakotah Norton, ki že vrsto let zastopata barve ekipe. Seveda pa v ekipi ostaja tudi Tanja Žakelj, ki si je z odličnimi nastopi v lanski sezoni tudi zagotovila mesto v reprezentanci za olimpijske igre, svoje adute pa bo unovčila tudi na dirkah za svetovni pokal. Greg Callaghan je ob prestopu v ekipo povedal: »Noro sem navdušen nad prestopom v ekipo UDFR. Že takoj od začetka sem se počutil kot doma, vse je super, od kolesa do osebja ekipe. Že takoj sem se na novem kolesu počutil udobno, Spartan je tako zelo zabavno kolo za vozit. Letošnjo zimo sem tako vozil z večjim veseljem, kot že vrsto let pred tem. Okolje je zabavno in motivacijsko, zato imam pred vstopom v sezono 2020 nov zanos in željo po uvrstitvah na sam vrh. Komaj čakam, da se vse skupaj začne.« Uspešna gorskokolesarska ekipa ima vedno podporo odličnih partnerjev in v sezoni 2020 ni nič drugače. Glavni nov pokrovitelj ekipe je proizvajalec vzmetenja Fox, ki ima pod svojim okriljem tudi znamko komponent Race Face. Novi sponzorji ekipe so še Rapid Racer Products, Clif Bar in EC3D Compression, prav tako pa tudi ljubljanski proizvajalec zavornih ploščic Sinter Brakes. Vsi te se pridružujejo že obstoječim sponzorjem Maxxis, Mestni občini Ljubljana, HT, Maxima Racing Oils, SDG, Lizard Skins, Cush Core, E13, Back Country Research, GoPro, Thule Canada, FSA, Sapim, Kinetic in SKS.

»V Foxu in tudi jaz osebno smo ekstremno navdušeni nad sodelovanjem z ekipo Unior Devinci. Ekipa ima zanimiv nabor tekmovalcev, nekatere poznamo že iz preteklosti, drugi pa so za nas povsem novi. Ekipo bomo podprli z izjemnimi izdelki in komaj čakam, da vidimo, kaj bomo skupaj dosegli,« je povedal Jordi Cortes, vodja tehnične podpore tekmovalcem pri Foxu.

Navdušenje nad novim vzmetenjem kažejo tudi tekmovalci. Tanja Žakelj in Jure Žabjek sta po prvih testiranjih že poročala o hitrejših časih, prve res velike preizkušnje pa bodo sledile v naslednjih mesecih. Svet gorskega kolesarstva seveda ni imun na pandemijo novega koronavirusa, a sezona bo kljub nekaterim spremembam v urniku še vedno izredno zanimiva in napeta. Podobno kot se tekmovalci ekipe zanašajo na kolesa Devinci, se mehaniki ekipe zanašajo predvsem na dvoje: svoje znanje ter orodje Unior. Vsi so opremljeni s kovčki Pro Kit, v njih pa ima vsak izmed njih nekoliko drugačno razporeditev in izbor orodja. Prav tako pa so v njihovih rokah že nekatera izboljšana in nova orodja, ki bodo prišla na prodajne police šele v prihodnje. Sledite ekipi na: www.uniordevinci.com