Predstavljamo vam novo produktno skupino Lean Manufactoring System (LMS)

Uniorjev Lean Manufactoring System je linija produktov, ki optimizirajo delovni proces in hkrati ohranijo urejeno delovno okolje. Standardizirani sistem je zasnovan z upoštevanjem zahtev vitke produktne linije: shranjevanja, napajanja, transporta ter uporabe orodij, delov, dokumentov in materialov.

LMS sistem je zasnovan po načelu 5S, ki predstavlja visoko merilo v optimizaciji delovnih procesov in je namenjen reševanju izgub, ki izhajajo iz neurejenega delovnega okolja. 5S je kratica petih japonskih besed, ki se pričnejo na S (seiri - ločevati, seiton - urejati, seiso - čistiti, seiketsu - standardizirati, shitsuke - izvajati v praksi) in pomeni strukturirano metodo, namenjeno stalnemu izboljševanju delovnega prostora. Da bi vzpostavili optimalno urejeno in čisto delovno okolje brez izgub in ozkih grl smo v Uniorju razvili tako imenovan Lean Manufacture System (LMS).

Glavna prednost LMS sistema je logično povezan krožni sistem izdelkov, predstavljenih v priloženi predstavitvi. Slednje je mogoče vpeljati v vse veje industrije, najpogosteje pa se uporablja za panoge s kompleksnimi proizvodnimi linijami in velikimi delovnimi prostori. Prav tam LMS omogoča dodelitev določenega orodja ali druge delovne opreme vsakemu delavcu posebej, kar vodi do optimizacije delovnega mesta. Prav tako odpravlja nepotrebne poti med opravljanjem dela in ustvarja prihranke med pripravljalnimi deli v celotnem proizvodnem in nabavnem procesu.