Unior racing team z Martinom Vugrincem osvojil 3. mesto v mednarodnem moto prvenstvu IDM

Ko je podjetje Unior leta 2019 ustanovilo lastno tekmovalno ekipo – Unior Racing Team (URT), je vnovič dokazalo, da postajajo vse vidnejši igralec v moto segmentu. S podpisom pogodbe z Vugrinec Racing Team (VRT) so z ekipo letos tekmovali tudi na finalu prvenstva IDM - Internationale Deustsche Motorradmeisterschaft. Slednje je minuli vikend potekalo na dirkališču Hockenheim v Nemčiji, kjer se je pomerilo preko 35 motornih voznikov. Z osvojenim 3. mestom, v kategoriji SuperSport 600 na motorju Yamaha YZFR-6, je Unior Racing Team vnovič postavil pomemben mejnik v moto industriji.

Navkljub deževnemu vikendu je tekma v Nemčiji postregla s kopico zanimivega dogajanja. Poleg številnih padcev je borba za osvojeno prvo mesto bila napeta in je koncu zmago vendarle prinesla Maxu Enderleinu z 222 točkami, s čimer je slednji postal edini voznik, ki je prebil magično mejo 200-ih točk. Po dveh štartih in sedmih krogih je odlično 3. mesto pripadalo Martinu Vugrincu, članu ekipe Unior Racing Team. Slednji je dosegel zavidljiv in izjemen rezultat, če upoštevamo, da je na nedeljski vožnji startal iz desete pozicije in dosegel izjemno 2. mesto, na drugi dirki, ki je potekala v zelo težkih vremenskih razmerah, pa 11. mesto. Izvrstna predstava na nedeljski dirki mu je tako prinesla dodatnih 27 točk, kar ga je skupnem seštevku prvenstva uvrstilo na izvrstno skupno 3. mesto v kategoriji SSP600, s 175 točkami. Pred njim sta se tako uvrstila le Marc Buchner s 191-imi točkami in zmagovalec, Max Enderlein, z 222-imi točkami.

Sezona moto tekmovanj 2020 odpira svoja vrata!

Organizatorji v Nemčiji tako že načrtujejo nove tekme v 2020, v katere bodo vključiti tudi dodatne proge, ki bi bile ne le privlačne za moto voznike, temveč tudi strateško pomembne za rast samega tekmovanja. Svojo pot v moto svetu pa namerava nadaljevati tudi Unior Racing Team v prihajajočem letu, s čimer utrjujejo in dokazujejo svojo predanost kakovosti, učinkovitosti in vrhunskemu ročnemu orodju.

S pojavnostjo in uspehi Unior Racing Teama se namreč veča tudi prepoznavnost in prisotnost Uniorjevega ročnega orodja v moto segmentu, hkrati pa to področje pomeni pomembno možnost napredka in učenja ter izboljšav. V Uniorju namreč znanje in predloge mehanikov uporabijo za razvoj novih in za izboljšavo obstoječih izdelkov, od česar bodo imeli korist tako uporabniki v dirkalnih ekipah, kot tudi uporabniki specializiranega ročnega orodja.