469SHARK/4DP-ANNIV.

Атрибути на производот

 • Овие ултрамоќни сечила се користат за лесно намалување на металната жица, вклучувајќи ги појачаните и калени легури и други екструдирани метали. Тие се ергономски дизајнирани да применуваат максимална сила, додека се лесно на рацете. Копач од јаглероден челик со индукциски појачани рабови за сечење, сечилото BoltShark може да сече до 6мм мека метална жица, 4мм тврд челик и 3.6мм калено пијано жица или челична пролет. Во прилог на жица, сечилото на Болтсхарк брзо и чисто ќе ги пресече нокелите со дијаметар од 5mm, завртките и закрпите. Вклучениот жлеб има подебела жица во положба, спречувајќи ја да се тркалаат по сечилото додека виличките се затегнати.
 • ковани од висококвалитетен челик
 • целосно појачани до ~47HRc, со индукција за сечење на рабовите, појачан на ~64HRc
 • финиширан со црна антикорозивна боја и лесно подмачкана
 • Двојно појачани пластични нелизгави рачки кои обезбедуваат добра ергономска рачна потпора

Предности:

 • Конструиран со дво-занитвам зглоб, кој користи сложена акција да даде зголемена сила за сечење со помалку напор.
 • Најсилната сила треба да се примени на почетокот на сечењето, кога рачките се најдалеку одвоени. Сечилото BoltShark е дизајнирано со цврсти рачки овозможувајќи максимална сила да се примени од самиот почеток на сечењето.
 • Кога сече густ жичен дијаметар (над 2,5mm), постои тенденција за жица да се турка по должината на рабовите на рабовите додека виличките се затегнати. Додавањето на жлебот на сечилото го држи материјалот безбедно на своето место, спречувајќи го ова движење и овозможувајќи ефикасна, една рака операција.
 • Тестовите покажуваат дека користењето на сечилата BoltShark за сечење на 2mm пијано жица бара само 33% од потребната сила од традиционалните силни секачи.
 • Централните рабови за сечење оставаат финиш финиш на двете страни од сечењето.
 • Вклучениот жлеб има подебела жица во положба.

Употреба:

 • За прецизно сечење меко (до 6 мм), тешко (до 4 мм) и пијано жици (до 3,6 мм).
 • Лесно сече делови како што се завртки, клинци, навртки, итн до дебелина од 5 mm.

Стандарди

DIN ISO 5743

#title#
шифраLenghtWidthThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
62839320034,819,516,5355

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Добредојдовте во најновиот каталог на Униор рачните алати!
 • Заедно со најновата линија на Униор алати ние ви претставуваме две нови групи: пневматски алати и алати за автомоболи.