469SHARK/4ADP

Атрибути на производот

 • Овие ултрамоќни сечила се користат за лесно намалување на металната жица, вклучувајќи ги појачаните и калени легури и други екструдирани метали. Тие се ергономски дизајнирани да применуваат максимална сила, додека се лесно на рацете. Копач од јаглероден челик со индукциски појачани рабови за сечење, сечилото BoltShark може да сече до 6мм мека метална жица, 4мм тврд челик и 3.6мм калено пијано жица или челична пролет. Во прилог на жица, сечилото на Болтсхарк брзо и чисто ќе ги пресече нокелите со дијаметар од 5mm, завртките и закрпите. Вклучениот жлеб има подебела жица во положба, спречувајќи ја да се тркалаат по сечилото додека виличките се затегнати.
 • ковани од висококвалитетен челик
 • целосно појачани до ~47HRc, со индукција за сечење на рабовите, појачан на ~64HRc
 • финиширан со црна антикорозивна боја и лесно подмачкана
 • Двојно појачани пластични нелизгави рачки кои обезбедуваат добра ергономска рачна потпора

Предности:

 • Конструиран со дво-занитвам зглоб, кој користи сложена акција да даде зголемена сила за сечење со помалку напор.
 • Најсилната сила треба да се примени на почетокот на сечењето, кога рачките се најдалеку одвоени. Сечилото BoltShark е дизајнирано со цврсти рачки овозможувајќи максимална сила да се примени од самиот почеток на сечењето.
 • Централните рабови за сечење оставаат финиш финиш на двете страни од сечењето.
 • За прецизно сечење на меки ( до 6мм), тврди (до 3,5мм) и пијано жици (до 3мм)
 • лесно ги сече деловите како што се завртки, клинци, навртки и слични до 4мм дебелина

Стандарди

DIN ISO 5743

Информативен лист

pdfBoltShark клешти - 469SHARK/4ADP

Повеќе за производот

Профили

Cutting jaw with grooveForm of cutting jawsPremium Hard Plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
62753320034,819,516,5354
cutting capacity (10N=1kg)
шифраLenghtЖица 2150 N/мм² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
62753320033,56

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

 • Ергономски рачки

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Заштита на површината

  Клештите се изработени од одличен челик со специјален подобрен состав. Неколку модели доаѓаат со дополнителна хромирана заштитна површина.
 • Висока прецизност

  Со нивниот совршен дизајн и технолошка супериорност, клештите на Униор даваат a високо прецизно задржување во било кој случај на општа или наменска употреба.