467SHARK/4DP

Атрибути на производот

 • Овие ултра-моќни сечила се користат за лесно сечење на металната жица вклучувајки и појачани и калени легури како и други екструдирани метали. Тие се така ергономски дизајнирани да ја користат максималната сила , без тежина на дланките. Ковани од висококвалитетен челик , со индукциски појачани рабови за сечење., PowerShark kлештите може да сечат мека метална жица до 6мм, тврд челик до 3,5мм и 3мм калени пијано жици или челични пружини. Како дополнување на жиците, PowerShark клештите лесно сече 4мм завртки, навртки и клинци.
 • ковани од висококвалитетен челик
 • Двојно појачани пластични нелизгави рачки кои обезбедуваат добра ергономска рачна потпора

Предности:

 • целосно појачани до ~47HRc, со индукција за сечење на рабовите, појачан на ~64HRc
 • финиширан со црна антикорозивна боја и лесно подмачкана
 • Централните работи за сечење оставаат финиш на две страни од сечењето.

Употреба:

 • За прецизно сечење на меки ( до 6мм), тврди (до 3,5мм) и пијано жици (до 3мм)
 • лесно ги сече деловите како што се завртки, клинци, навртки и слични до 4мм дебелина

Стандарди

DIN ISO 5743

Информативен лист

pdfPowershark клешти - 467SHARK/4DP

Профили

Form of cutting jawsPremium Hard Plus carbon steel

#title#
шифраLenghtWidthThicknessAdditionsl lenghtтежина-- prazen stolpec -- 
626490250301224389
cutting capacity (10N=1kg)
шифраLenghtЖица 2150 N/мм² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.1600 N/mm² Макс. дијаметар (мм)Жица макс.650 N/мм² Макс. дијаметар (мм)
62649025033,56

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови
 • Ергономски рачки

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Заштита на површината

  Клештите се изработени од одличен челик со специјален подобрен состав. Неколку модели доаѓаат со дополнителна хромирана заштитна површина.
 • Висока прецизност

  Со нивниот совршен дизајн и технолошка супериорност, клештите на Униор даваат a високо прецизно задржување во било кој случај на општа или наменска употреба.