2076/1

Атрибути на производот

 • материјал: специјален флекс хром ванадиум челик
 • хромиран (ISO 1456:2009)
 • полиран

Предности:

 • системот на завртки цврсто ја прифаќа завртката во два правца
 • едноставно вадење на патентот/нитна

Како да се користи алатот?

 • 1.извлекувачот се поставува на валчестиот патент
 • 2.да се врти извлекувачот спротивно од стрелките на саатот
 • 3.извлекувачот се отстранува после одвртувањето на патентот

Важно!

 • Не употребувајте го валчестиот извлекувач на вијци за затегање!
 • Валчестите патенти се навртки кои е тешко да се фатат и одвртат а да не се оштети навојот. Овој алат го работи токму тоа-вади валчест патент без да се оштети навојот. Алатот функционира со помош на систем од три ваљака кои го стегаат патентот во три точки, го вадат, а навојот останува неоштетен. Иако со алатот може да се работи во двта правца, затегање на навртката не е препорачливо бидејки отпорот кој се јавува за време на затегањетоможе да го оштети системот од ваљци кој е изработен само за одвртување.

Повеќе за производот

Профили

Video presentationDo not use with pneumatic tools

#title#
шифраScrewLenghtDiameterWrench sizeInternal 4-point driveHole diameterтежина-- prazen stolpec -- 
619238M 56021.5193/8"-1331
619239M 66023.5211/2"-1341
619240M 76023.5211/2"-1311
619241M 86023.5211/2"-1281
619242M 106927.5211/2"-1861
619243M 126927.5211/2"-1901
619244M 147234.321-162711
619245R 1/4"6023.5211/2"-1331
619246R 5/16"6023.5211/2"-1291
619247R 3/8"6927.5211/2"-1881
619248R 7/16"6927.5211/2"-1871
619249R 1/2"7234.321-162751

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Употреба (видео)

 • Заштита на површината

  Алатите за автомобили се изработени од одличен челик со подобрен состав. Неколку модели одат со дополнителна хромирана заштита на површината.
 • Ергономска рачка

  Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
 • Висока прецизност

  Со својот перфектен дизајн и технолошка супериорност, Униор алатите за автомобили осигуруваат висока прецизност во секоја прилика за општа и наменска употреба.