2041/2

Атрибути на производот

Како да се користи алатот?

  • Извлекувачот се користи за демонтажа или поправка на хомокинетички зглобови со разни димензии. Пред демонтажа на зглобот, се проверувадали хомокинетичкиот зглоб може да се раздели. Прво се вади прилагодливиот држач од врвот на алатот, тогаш го поставуваме зглобот низ прстенот поставувајки го држачот на врвот на алатот па зглобот се прицврстуваза извлекувачот. Хомокинетичкиот зглоб има матица која може да се искористи за прицврстување или демонтажа на зглобот. Пред затегање на матицата треба да се извади сигурносниот прстен кој ги држи горниот и долниот дел на зглобот. Со истовремено притискање на двете копчиња, држачот може да се подеси на потребната должина на зглобот. Предности: Алатот лесно може да се користи на автомобили, не го оштетува зглобот, штеди време при демонтажа на зглобот,...

Повеќе за производот

Профили

Instructions for safe use

#title#
шифраDiameterтежина-- prazen stolpec -- 
62023218 - 362130

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

Пред да ја ставите алатката во стегата (ако е потребно) подесете ја правата должина со притискање на двете копчиња (А и В) за соодветната должина.

Демонтирајте го горниот прилагодлив држач (држачот има две навртки Ѕ17).

Навртете го горниот држач и во исто време навртувајте ги двете навртки.

Навртете ја нитната на хомокинетичката спојка на навојот на спојката.

Демонтажа на прстен кој држи.

Започнете да ја навртувате нитната на спојката со која ја демонтирате хомокинетичката спојка.

  • Заштита на површината

    Алатите за автомобили се изработени од одличен челик со подобрен состав. Неколку модели одат со дополнителна хромирана заштита на површината.
  • Ергономска рачка

    Со ергономски рачки и специјално дизајниран фат, површината на Униор клештите обезбедува максимална удобност при работа и висока ефикасност со минимален напор.
  • Висока прецизност

    Со својот перфектен дизајн и технолошка супериорност, Униор алатите за автомобили осигуруваат висока прецизност во секоја прилика за општа и наменска употреба.