Насаден клуч 1/2", 12 аголен, за безбедна работа на височина

190/1 12p-H

Атрибути на производот

 • материјал:специјален флекс хром ванадиум челик
 • кован, целосно појачан и кален
 • завршна површина: хромирана според ISO 1456: 2009
 • полиран

Предности:

 • тежината е означена на секоја од алатките
 • направени согласно стандардите ISO 3315-B ( додатоци) и ISO 2725-1B (приклучоци)
 • менување на клучот и приклучокот е можно само со користење на содветни алатки ( артикл.1111)
 • насадни клучеви и додатоци со странични дупки
Внимание:
 • менувањето на насадните клучеви и додатоци мора да се во претходно обезбедена или безбедна зона
#title#
шифраWrench sizeLenghtDiameterDiameterТ минтежина-- prazen stolpec -- 
62614310381522,91253
626144113816,322,91255
626145123817,922,91255
626146133818,822,91256
626147143819,722,91259
626148153820,422,91261
626149163822,921,51257
626150173824,3221258
626151183825,5231267
626152193826,8241472
626153203828,1241476
626154213829,3251484
626155223830,4251486
626156234031,7261499
626157244233,12816120
6261582743373018143
626159304640,73422204
626160324643,23622225
6263883646484222268
6262033/8"381522,91246
6262047/16"3816,322,91246
6262051/2"3818,822,91250
6262069/16"3820,422,91250
62620719/32"3820,420,71249
6262085/8"3822,921,51255
62620911/16"3825,5231256
6262103/4"3826,8241459
62621125/32"3827,9241476
62621213/16"3829,3251472
6262137/8"4031,7261489
62621415/16"4233,12816108
6262151"4235,33016121
6262161.1/16"43373018131
6262171.1/8"43393220160
6262181.3/16"4640,73422185
6262191.1/4"4643,23622207

* Сликите на производите се симболични. Сите димензии се во мм, тежината е во грамови

Употреба (фотографии)

User must be trained to perform work at heights pursuant to the national legislation.

After any fall of a tool, check the rope and the tool. If necessary, replace the tool and/or rope.

The maximum weight of each tool defined by Unior as safe tool for work at heights attached to a work belt amounts to 2.3kg.

The total weight of tools that can be attached to a user's work belt should not exceed 10% of the user's weight.

Attachment ropes should not be shortened, reworked etc. If a rope is damaged or destroyed, do not use the tools.

During work, do not unfasten or detach tools from yourself.

When changing (switching) tools, it is recommended to observe the procedure of replacement described in the Unior d.d. catalogue (tools are attached throughout the replacement with one carabiner or the replacement is made at a so-called safe place).

Do not drop or throw tools deliberately, since this may result in a spring effect and unforeseen consequences.

Tools on a rope should not be wound, since that may lead to unforeseen consequences.

User selects Unior attachment elements depending on the purpose of use and with respect to the weight of tools (tool weight is indicated on a tool).

Tracking manufacture code and final control code are indicated on each tool.

The carabiner on the lanyard is attached to the ring on the tool. The rings on the tools are large enough to accept 2 carabiners.

The carabiner on the lanyard has to be protected against opening using a lock ring.

Before removing the tool from the belt, unscrew the lock ring on the carabiner on the belt.

Open the carabiner on the belt and remove the tool, which is attached to a lanyard, from the carabiner on the belt. The tool is now ready for use.

Correct attachment of the tool to the lanyard. Return the tool to the belt following the steps in reverse order.

Using the socket remover (Article 1111) depress the pin in the hole while removing the socket from the square drive of the ratchet and then switch the socket or extension.

 • ЕДНОСТАВНО ЕФИКАСНО РЕШЕНИЈА

  Работење на височини вклучува високо ниво на ризик, така што ништо не може да се остави на случајност. Униор - синоним за висококвалитетни рачни алатки, претставува линија на алатки специјално прилагодени за работа на височина, со цел да се избегнат опасните падови.
 • ВИСОКО-КВАЛИТЕТНИ АЛАТКИ ЗА БЕЗБЕДНА РАБОТА НА ВОДОВИ

  Алатите за работа на висина се стандардни алати опремени со точки за прицврстување.Прицврстените алати зналително ја зголемуваат безбедноста на работното место.
 • Висока прецизност

  Алатките на Униор за работа на височини се дизајнирани да ги сочуваат основните функции на алатот, ергономијата и корисноста или да ги намалат до најмала можна мера.