469SHARK/4DP

Product features

 • These ultra-powerful cutters are used to easily cut metal wire, including hardened and tempered alloys, and other extruded metals. They are ergonomically designed to apply a maximum force, while being easy on the hands. Drop-forged from Premium Hard Plus carbon steel with induction hardened cutting edges, BoltShark cutter can cut through up to 6mm of soft metal wire, 4mm of hard steel, and 3.6mm of tempered piano wire or steel spring. In addition to wire, the Boltshark cutters will quickly and cleanly cut through 5mm diameter nails, screws and rivets. The included groove holds thicker wire in position, preventing it from rolling along the cutting edge as the jaws are tightened.
 • drop forged from Premium Hard Plus carbon steel
 • fully hardened to ~47HRc, with cutting edges induction hardened to ~64HRc
 • finished with an anti-corrosive black coating and lightly oiled
 • double-dipped plastic non-slip handles provide good ergonomic hand grip

Avantazhet:

 • Engineered with a two-rivet joint, which uses a compound action to give increased cutting force with less effort.
 • The strongest force needs to be applied at the start of the cut, when the handles are furthest apart. BoltShark cutters are designed with the handles tighter together allowing the maximum force to be applied from the very start of the cut.
 • When cutting thicker diameter wire (over 2.5mm), there is a tendency for the wire to be pushed along the cutting edges as the jaws are tightened. The addition of a groove on the cutting edge holds the material safely in place, preventing this movement and allowing efficient, one-handed operation.
 • Tests show that using grooved BoltShark cutters to cut 2mm piano wire requires only 33% of the force needed by traditional strong cutters.
 • Central cutting edges leave a bevelled finish on both sides of the cut.
 • The included groove holds thicker wire in position.

Përdorim:

 • For precise cutting of soft (up to 6 mm), hard (up to 4 mm) and piano wires (up to 3,6 mm).
 • Easily cuts parts such as screws, nails, rivets, etc. up to 5 mm thickness.

Standards

DIN ISO 5743

More About Product

Profilet

Cutting jawForm of cutting jawsPremium Hard Plus carbon steelLifetime warrantyVeshin mbrojtjen e syve

#title#
kodLenghtWidthThicknessAdditionsl lenghtpeshë-- prazen stolpec -- 
62650020034,819,516,5347
cutting capacity (10N=1kg)
kodLenghtTel max.2150 N / mm ² Max. diametër (mm)Tel max.1600 N / mm ² Max. diametër (mm)Tel max.1600 N / mm ² Max. diametër (mm)
6265002003,64,06
* Imazhet e produkteve janë simbolike. Të gjitha dimensionet janë në mm, pesha në gram.

Përdorim (pictures)

 • Ergonomik trajton

  Me ergonomik trajton dhe një rrokje të projektuar posaçërisht, sipërfaqe Dana UNIOR të dhënë rehati maksimale në punë dhe efikasitet të lartë me tendosje minimale.
 • Mbrojtja Sipërfaqja

  Të Dana janë bërë prej çeliku të shkëlqyer me përbërje të veçantë përmirësuar. Disa modele të vijë me mbrojtje shtesë sipërfaqe krom.
 • Saktësi të lartë

  Me synimet e tyre të përsosur dhe superioritetit teknologjik, Dana UNIOR të siguruar një të mbajë saktësi të lartë në çdo rast të përdorimit të përgjithshëm apo të dedikuar.