Materials

Besueshmëria pa konsumim
Kur bëhet fjalë për veglat, të tilla si çelësat dhe pincat e tubave, për shembull, të cilat duhet të përballojnë ngarkesa të larta, karakteristika të tilla si forca e lartë në tërheqje, duktiliteti përkatës i materialit me elasticitet më të lartë dhe ndjeshmëria më e ulët e mundshme ndaj plasaritjes janë të një rëndësie të veçantë. . Këto kërkesa përmbushen veçanërisht mirë nga çeliku premium krom/vanadium, një vegël çeliku i lidhur me mangan, krom, silikon dhe karbon. Veglat e bëra nga ky çelik kanë një jetë të gjatë shërbimi dhe janë një zgjedhje e shkëlqyer për shumë vite përdorim.

Çelik për vegla të aliazhuara 31CrV3, në përputhje me direktivën e BE-së 2000/53/EC

 • 0,60% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0.60% krom për ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes dhe rezistencë më të lartë në tërheqje
 • 0.30% silic për elasticitet më të lartë
 • 0,35% karbon për fortësi të përshtatshme të veglave

Çelësat dhe çelësat e tubave prej çeliku krom/vanadium me elementë të shtuar të aliazhit për veti edhe më të mira kanë një formë të veçantë ergonomike, janë të sigurt për t'u përdorur dhe tani karakterizohen gjithashtu nga rezistencë edhe më e lartë ndaj konsumit.

Përsosmëri që mund të përballojë çift rrotullues të lartë
Një ndjeshmëri më e ulët ndaj plasaritjes është veçanërisht e rëndësishme për mjete të tilla si çelësat e prizës. Çeliku i veglave me një përmbajtje më të lartë kromi dhe mangani garanton një rezistencë më të lartë në tërheqje. Një përmbajtje e përshtatshme karboni siguron njëkohësisht fortësinë përkatëse të mjetit. Çeliku Premium Flex krom vanadium, një çelik veglash i lidhur me mangan, krom dhe karbon, lejon ridizajnimin e veglave që mund të përballojnë çift rrotullues të lartë.

Çeliku i veglave të aliazhuara 25CrMo4, në përputhje me direktivën e BE-së 2000/53/EC

 • 0,75% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 1,00% krom për ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes dhe rezistencë më të lartë në tërheqje
 • 0,35% karbon për fortësi të përshtatshme të veglave

Veglat e bëra nga çeliku krom vanadium me cilësi të lartë me një përmbajtje më të lartë të elementeve të zgjedhur të aliazhit tani mund të përshtaten edhe më mirë për përdorime specifike, për shkak të përshtatshmërisë së tyre për çift rrotullues të lartë dhe forcës së tyre përkatëse.

Qëndrueshmëri
Veglat e dorës si kaçavidat, besueshmëria, siguria dhe jeta e gjatë e shërbimit të të cilave varen nga elasticiteti dhe në të njëjtën kohë ngurtësia e boshteve të tyre, janë prodhuar nga çeliku veglash të aliazhuar posaçërisht, gjë që bën të mundur arritjen e forcës më të lartë për shkak të tyre. përmbajtje më të lartë të elementeve të përzgjedhur. Përmbajtja e molibdenit të çelikut të veglave Premium Hard krom/vanadium çeliku rezulton në qëndrueshmëri, forcë në tërheqje dhe duktilitet më të lartë, ndërsa rritja e përmbajtjes së silikonit siguron elasticitet më të lartë dhe ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes. Fortësia dhe rezistenca e duhur ndaj konsumit arrihen me përmbajtjen përkatëse të karbonit.

Çeliku veglash i lidhur posaçërisht 73MoV52, sipas direktivës së BE-së 2000/53/EC

 • 0,60% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 1,15% silic për elasticitet më të lartë dhe ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes
 • 0,70% karbon për fortësi të përshtatshme dhe rezistencë ndaj konsumit

Çeliku i farkëtuar në të ftohtë me karakteristika të cilësisë së lartë siguron që profilet tani të kenë një forcë edhe më të qëndrueshme, me boshte me fortësi të jashtëzakonshme.

Për kapje optimale dhe forcë në prerjeje
Çeliku me përmbajtje mesatare të karbonit është veçanërisht i përshtatshëm për pincë për shkak të përfshirjes së tij të elementeve të zgjedhur të aliazhit. Së bashku me fortësinë e arritur përmes kalitjes induktive, kjo veçori e materialit lejon një forcë të jashtëzakonshme shtrënguese. Pincat e bëra nga çeliqe të ndryshëm të përmirësuar kanë një fortësi të përshtatshme dhe rezistencë më të lartë në tërheqje, për shkak të përmbajtjes së tyre më të lartë të karbonit. Mangani gjithashtu kontribuon në përmirësim, pasi rrit duktilitetin e materialit. Silici u përdor për të përmirësuar elasticitetin e materialit, ndërsa kromi redukton ndjeshmërinë e tij ndaj plasaritjes.

Çeliku i aliazhuar i veglave C45E, në përputhje me Direktivën e BE-së 2000/53/EC dhe standardet EN 10083-1

 • 0,45% karbon për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0,70% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0.30% silic për elasticitet më të lartë
 • 0,30% krom për ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes dhe rezistencë më të lartë në tërheqje

Dana me nofulla optimale të ngurtësuara në mënyrë induktive karakterizohen nga veti të shkëlqyera shtrënguese, një shtrëngim i jashtëzakonshëm dhe nyje fleksibël.

Çeliku i aliazhuar i veglave C60E, në përputhje me Direktivën e BE-së 2000/53/EC dhe standardet EN 10083-2

 • 0,60% karbon për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0,70% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0.30% silic për elasticitet më të lartë

Dizajni dhe cilësia e prodhimit të pincave të çelikut të cilësisë së lartë me veti të veçanta sigurojnë prerje efikase të telit të fortë.

Efikasitet dhe qëndrueshmëri nën stres të konsiderueshëm dërrmues dhe deformues
Çeliqet e ndërtimit dhe tregtimit kanë veti të veçanta që garantojnë fortësinë, duktilitetin dhe elasticitetin e tyre të duhur, siç kërkohet për veglat si vendosësit, çekiçët dhe kapëset me vida, të cilat i ekspozohen forcës së madhe gjatë goditjes me çekan dhe shtrëngimit. Çeliqet me përmbajtje mesatare karboni që përdoren për të bërë vegla kanë një përmbajtje më të lartë karboni, duke rezultuar në qëndrueshmëri më të mirë. Një përmbajtje e përshtatshme e manganit rrit rezistencën në tërheqje dhe duktilitetin e materialit, gjë që është veçanërisht e rëndësishme në kushte të ngarkesës së lartë. Përmbajtja e kromit zvogëlon ndjeshmërinë ndaj plasaritjes, ndërsa përmbajtja e silikonit rrit elasticitetin e materialeve të veglave që i nënshtrohen forcave të forta.

Çeliku me karbon mesatar C45R, sipas direktivës së BE-së 2000/53/EC dhe standardeve EN 10083-2

 • 0,45% karbon për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe kalitje më të mirë
 • 0,70% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0,35% krom për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes
 • 0,20% silic për elasticitet më të lartë

Çekiç
Çeliku me rezistencë më të lartë në tërheqje zvogëlon mundësinë e formimit të çarjeve të reja në faqet e goditjes.

Trupi tërheqës
Një mjet çeliku me një përmbajtje të lartë karboni që mund të përballojë forca të larta tërheqëse. Materiali me cilësi të lartë dhe prodhimi i dizajnuar mirë sigurojnë forcë dhe qëndrueshmëri.

Prerje pa mundim
Përveç karbonit, manganit, silikonit dhe kromit, ky çelik special i karbonit përmban edhe vanadium, i cili përmirëson ndjeshëm karakteristikat e kapjes së veglës duke rritur ngurtësinë e karabit. Pincat e bëra nga ky çelik provojnë efikasitetin e tyre të shkëlqyer, edhe kur përdoren në telat më të fortë. Përmbajtja e lartë e karbonit rezulton në një rezistencë më të lartë në tërheqje të materialit dhe në rritje të qëndrueshmërisë. Përmirësimet e bëra pas procesit të falsifikimit induktiv çojnë në fortësi jashtëzakonisht të lartë të nofullës.

Çeliku special i karbonit, në përputhje me Direktivën e BE-së 2000/53/EC dhe standardet EN 10058

 • 0,80% karbon për rezistencë dhe qëndrueshmëri më të lartë në tërheqje
 • 0,70% mangan për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe duktilitet
 • 0.30% silic për elasticitet më të lartë
 • 0,25% krom për rezistencë më të lartë në tërheqje dhe ndjeshmëri më të ulët ndaj plasaritjes
Prerës peshkaqeni
Këto prerëse të forta të bëra nga materiali cilësor me një përbërje të veçantë kanë fuga jashtëzakonisht fleksibël; Karakteristika e tyre më e dukshme është aftësia për të kapur edhe telat më të fortë. Ato karakterizohen nga forca e jashtëzakonshme.
Vetitë mekanike të jashtëzakonshme
Karrocat e veglave dhe stolat e punës të prodhuara nga Unior janë krijuar për të siguruar që mjetet të jenë lehtësisht të aksesueshme dhe të ruhen në mënyrë efektive dhe të sigurt. Karrocat e veglave dhe stolat e punës janë prej çeliku me pllakë të mbështjellë të ftohtë të cilësisë së lartë. Çeliku i pllakës së mbështjellë në të ftohtë karakterizohet nga sipërfaqe të lëmuara dhe tolerancë e përmirësuar ndaj forcës. Pllaka e çelikut me cilësi të lartë dhe teknikat e ndërtimit si përforcimi optimal i pjesëve që i nënshtrohen ngarkesave më të larta sigurojnë stabilitet më të lartë.
Duke pasur parasysh aksesin e mjeteve
Çeliku i pllakave me cilësi të lartë është materiali bazë që përdoret për raftet, kutitë dhe aksesorët e tjerë që përdoren për ruajtjen, aksesin dhe trajtimin efektiv të veglave. Pajisjet e punishtes dhe produktet e ngjashme për të siguruar aksesin e lehtë të mjeteve janë të qëndrueshme, të qëndrueshme dhe të qëndrueshme. Përveç cilësisë, ato karakterizohen edhe nga zgjidhje ndërtimi të dizajnuara mirë që i bëjnë ato të përshtatshme për qëllimin.
E përputhshme me njerëzit dhe mjedisin
Produktet Unior janë të mbrojtura nga korrozioni. Bojëra ekologjike epokside me cilësi të lartë janë aplikuar duke përdorur shtresë pluhuri. Këto bojëra janë të pajtueshme me mjedisin, nuk përmbajnë metale të rënda dhe mund të përdoren në mënyrë të sigurt nga njerëzit, siç konfirmohet nga akreditimi i tyre nga Instituti Ndërkombëtar për Shëndetin Publik. Ngjyrë që aplikohet në një trashësi prej 90 mikron, duke siguruar kështu karakteristika të shkëlqyera mekanike dhe rezistencë të jashtëzakonshme ndaj efekteve të motit.