Met trots presenteren wij de nieuwe productgroep, Lean Manufacturing system (LMS)

Het Lean Manufacturing System van Unior is een productlijn die het werkproces optimaliseert en een ordelijke werkomgeving voorziet. Het gestandaardiseerde systeem is ontworpen om te voldoen aan de eisen van een gestroomlijnde productielijn: opslag, opladen, transport en gebruik van gereedschappen, onderdelen, documenten en materialen.

Het LMS is gebaseerd op de zogenaamde 5S-principes. Deze duiken snel op als een industriële standaard waarmee het verlies aan efficiëntie door een wanordelijke werkomgeving tot een minimum wordt beperkt. 5S is een acroniem van vijf Japanse woorden: (seiri - apart, seiton - organiseren, seiso - schoon, seiketsu - standaardiseren, shitsuke - langdurig gebruik). Unior heeft het ** Lean Manufacturing System ** ontwikkeld volgens de 5S-principes. Op die manier wordt een ​​gestructureerde, geoptimaliseerde workflow gecreëerd die zorgt voor een goed geordende en schone werkomgeving, zonder verliezen of knelpunten.

Het belangrijkste voordeel van LMS is een logisch verbonden circulair systeem van producten, dat u kunt vinden in de bijgevoegde presentatie. Het kan gemakkelijk worden toegepast in alle industrieën. Voorlopig wordt dit het meest toegepast in industrieën met complexe productielijnen en grote werkruimten. Daar wordt het LMS de toewijzing van specifieke gereedschappen of andere arbeidsmiddelen aan elke werknemer afzonderlijk mogelijk gemaakt. Op die manier wordt de werkplek geoptimaliseerd. Het elimineert ook onnodig tijdverlies bij het verplaatsen van de ene werkplek naar de andere, tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Bovendien levert het besparingen op tijdens voorbereidende werkzaamheden gedurende het gehele productie- en inkoopproces.