Kallio Racing, die tijdens wedstrijden technische ondersteuning krijgt van Unior-handgereedschap, heeft twee nieuwe racers die enthousiast zijn voor succes in het World Supersport-seizoen 2020.

De voorbereidingen voor het FIM World Supersport Championship van 2020 zijn al aan de gang. Het Kallio Racing-team heeft zijn twee piloten voor het volgende seizoen al onthuld. In alle kampioenschapswedstrijden van 2020 ontvangen de twee technische ondersteuning. Hieronder valt het Unior-handgereedschap, dat wordt gebruikt om de kwaliteit en technische perfectie van racetoestellen te waarborgen. In 2020 heeft de Finse ploeg twee piloten, die beiden op zoek zijn naar succes: Isaac Viñales en Hannes Soomer.

In de tweede helft van het seizoen van 2019 was de 26-jarige Spanjaard Isaac Viñales een van de snelste piloten in de Supersport-klasse, met drie podiumplaatsen. "We zijn verheugd dat we voor het tweede opeenvolgende seizoen met Isaac kunnen blijven werken. We streven naar een verder succes in 2020. We zullen het harde werk voortzetten dat aan het einde van vorig seizoen tot goede resultaten heeft geleid", aldus Vesa Kallio. **, de ploegmanager van Kallio Racing.

** Isaac Viñales ** voegde daar nog aan toe: "Ik ben erg blij dat ik voor het tweede jaar op rij voor Kallio Racing kan racen. Vorig jaar was een jaar waar de vooruitgang duidelijk was en we hebben het seizoen op een geweldige manier afgesloten. Het doel voor dit jaar is om voort te bouwen op de vooruitgang van vorig jaar en te blijven vechten voor de titel. "

De 21-jarige Estse Hannes Soomer is de nieuwe aanwinst van de Finse ploeg. De samenwerking tussen Kallia Racing en Hannes Sommer neemt een sprong terug in de tijd, namelijk tot 2015. Toen nam Sommer deel aan de FIM World Supersport-race in Magny-Cours, Frankrijk als een "wild card" -racer. Soomer heeft nu twee volledige seizoenen achter de rug in de World Supersport-klasse met Honda. In het volgende seizoen zal hij streven naar een succes bij Yamaha. "Ik kijk er naar uit om weer met Hannes samen te werken. Nu is het belangrijk om vertrouwen te winnen in de motor en in zijn eigen racen. Het is ook belangrijk te beginnen met de allereerste tests, zodat we klaar zullen zijn voor de seizoensopening in Australië", zegt ** Vesa Kallio **.

** Hannes Soomer **: "Ik ben blij om terug te zijn bij Kallio Racing voor het jaar 2020! Ze zijn ongetwijfeld een topploeg in de World Supersport-klasse en ik ben benieuwd wat we samen kunnen bereiken. De ploeg en mezelf hebben vergelijkbare ambities voor dit seizoen, we willen vechten voor topposities. Om dit te bereiken zullen we hard moeten werken voor het begin van het seizoen en ik al niet meer wachten om te beginnen. "

Voor de renners starten de voorbereidingen voor het seizoen 2020 eind november 2019 met tests in Cartagena en Jerez, Spanje. De eerste race van de Supersport World Cup 2020 is op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië op 1 maart 2020. Het is om deze reden dat we bijzonder trots zijn om bij te blijven dragen aan de vooruitgang en ontwikkeling van het raceseizoen in 2020.