Materialen

Betrouwbaar, zonder slijtage
Wanneer het gaat om gereedschappen, zoals bijvoorbeeld moersleutels en pijpentangen, die bestand moeten zijn tegen hoge spanningen, zijn eigenschappen als een hoge treksterkte, de bijbehorende buigzaamheid van het materiaal met een hogere elasticiteit en een zo laag mogelijke scheurgevoeligheid van bijzonder belang. Aan deze eisen wordt bijzonder goed voldaan door Premium chroom/vanadium-staal, een gelegeerd gereedschapsstaal met mangaan, chroom, silicium en koolstof. Gereedschappen uit dit staal hebben een lange levensduur en zijn een uitstekende keuze voor jarenlang gebruik.

Gelegeerd gereedschapsstaal 31CrV3, in overeenstemming met EU-richtlijn 2000/53/EG

 • 0,60% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,60% chroom voor lagere scheurgevoeligheid en hogere treksterkte
 • 0,30% silicium voor hogere elasticiteit
 • 0,35% koolstof voor de juiste hardheid van het gereedschap

Moersleutels en pijptangen van chroom/vanadium-staal met toegevoegde gelegeerde elementen voor nog betere eigenschappen hebben een bijzondere ergonomische vorm, zijn veilig in gebruik en worden nu ook gekenmerkt door een nog hogere slijtvastheid.

Uitstekend bestand tegen hoge torsie
Een lagere scheurgevoeligheid is vooral belangrijk voor gereedschap zoals dopsleutels. Gereedschapsstaal met een hoger chroom- en mangaangehalte garandeert een hogere treksterkte. Een passend koolstofgehalte zorgt tegelijkertijd voor de bijbehorende hardheid van het gereedschap. Premium Flex chroom-vanadium-staal, een gelegeerd gereedschapsstaal met mangaan, chroom en koolstof, maakt het mogelijk gereedschappen te herontwerpen die bestand zijn tegen hoge draaimomenten.

Gelegeerd gereedschapsstaal 25CrMo4, in overeenstemming met EU-richtlijn 2000/53/EG

 • 0,75% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 1,00% chroom voor lagere gevoeligheid voor scheuren en hogere treksterkte
 • 0,35% koolstof voor de juiste hardheid van het gereedschap

Gereedschappen van hoogwaardig chroom-vanadiumstaal met een hoger gehalte aan geselecteerde gelegeerde elementen kunnen nu nog beter worden aangepast aan specifieke toepassingen, omdat ze geschikt zijn voor hoge draaimomenten en de bijbehorende sterkte.

Durability
Handgereedschap zoals schroevendraaiers, waarvan de betrouwbaarheid, veiligheid en lange levensduur afhangen van de elasticiteit en tegelijkertijd de hardheid van hun schachten, worden vervaardigd uit speciaal gelegeerd gereedschapsstaal, waardoor een hogere sterkte kan worden bereikt dankzij het hogere gehalte aan geselecteerde elementen. Het molybdeengehalte van het Premium hardchroom/vanadium-staal resulteert in een hogere duurzaamheid, treksterkte en vervormbaarheid, terwijl het verhoogde siliciumgehalte zorgt voor een hogere elasticiteit en een geringere gevoeligheid voor barsten. De juiste hardheid en slijtvastheid worden bereikt met een overeenkomstig koolstofgehalte.

Speciaal gelegeerd gereedschapsstaal 73MoV52, volgens EU-richtlijn 2000/53/EG

 • 0,60% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 1,15% silicium voor hogere elasticiteit en lagere gevoeligheid voor barsten
 • 0,70% koolstof voor de juiste hardheid en slijtvastheid

Koudgesmeed staal met hoge kwaliteitseigenschappen zorgt ervoor dat profielen nu een nog langere sterkte hebben, met schachten van buitengewone hardheid.

Voor optimale grip en snijkracht
Staal met een gemiddeld koolstofgehalte is bijzonder geschikt voor tangen wegens de opname van geselecteerde gelegeerde elementen. Samen met de hardheid die wordt bereikt door inductief ontlaten, zorgt deze materiaaleigenschap voor een buitengewone klemkracht. Tangen van verschillende verbeterde staalsoorten hebben door hun hogere koolstofgehalte een geschikte hardheid en hogere treksterkte. Mangaan draagt ook bij aan verbetering, omdat het de taaiheid van het materiaal verhoogt. Silicium werd gebruikt om de elasticiteit van het materiaal te verbeteren, terwijl chroom de gevoeligheid voor scheuren vermindert.

Gelegeerd gereedschapsstaal C45E, in overeenstemming met EU-richtlijn 2000/53/EG en de EN 10083-1-normen

 • 0,45% koolstof voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,70% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,30% silicium voor hogere elasticiteit
 • 0,30% chroom voor lagere scheurgevoeligheid en hogere treksterkte

Tangen met optimale, inductief geharde bekken worden gekenmerkt door uitstekende klem-eigenschappen, een uitstekende grip en flexibele gewrichten.

Gelegeerd gereedschapsstaal C60E, in overeenstemming met EU-richtlijn 2000/53/EG en de EN 10083-2 normen

 • 0,60% koolstof voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,70% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,30% silicium voor hogere elasticiteit

Het ontwerp en de productiekwaliteit van hoogwaardige stalen tangen met speciale eigenschappen zorgen ervoor dat harde draad efficiënt wordt afgeknepen.

Efficiëntie en duurzaamheid onder aanzienlijke breek- en vervormingsspanning
Bouw- en handelsstalen hebben speciale eigenschappen die hun passende hardheid, taaiheid en elasticiteit garanderen, zoals vereist is voor gereedschap zoals zetters, hamers en schroefklemmen, die tijdens het hameren en klemmen aan grote krachten worden blootgesteld. Staal met een gemiddeld koolstofgehalte dat wordt gebruikt om gereedschap te maken, heeft een hoger koolstofgehalte, wat resulteert in een betere duurzaamheid. Een passend mangaangehalte verhoogt de treksterkte en taaiheid van het materiaal, wat vooral belangrijk is bij hoge belasting. Het chroomgehalte vermindert de gevoeligheid voor scheuren, terwijl het siliciumgehalte de elasticiteit van de aan sterke krachten blootgestelde gereedschapsmaterialen verhoogt.

Middelzwaar koolstofstaal C45R, volgens EU-richtlijn 2000/53/EG en de EN 10083-2 normen.

 • 0,45% koolstof voor hogere treksterkte en beter temperen
 • 0,70% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,35% chroom voor hogere treksterkte en lagere gevoeligheid voor barsten
 • 0,20% silicium voor hogere elasticiteit

Hamer
Staal met een hogere treksterkte vermindert de kans op de vorming van nieuwe scheuren op de botsvlakken.

Lichaam van trekker
Een stalen gereedschap met een hoog koolstofgehalte dat bestand is tegen hoge uittrekkrachten. Hoogwaardig materiaal en een goed ontworpen productie zorgen voor sterkte en duurzaamheid.

Moeiteloos snijden
Naast koolstof, mangaan, silicium en chroom bevat dit speciale koolstofstaal ook vanadium, dat de knijpfunctie van het gereedschap aanzienlijk verbetert door de hardheid van het hardmetaal te verhogen. Tangen gemaakt van dit staal bewijzen hun uitstekende efficiëntie, zelfs bij gebruik op de hardste draden. Het hoge koolstofgehalte resulteert zowel in een hogere treksterkte van het materiaal als in een grotere duurzaamheid. Verbeteringen die na het inductieve smeedproces zijn aangebracht, leiden tot een buitengewoon hoge hardheid van de bek.

Speciaal koolstofstaal, in overeenstemming met EU-richtlijn 2000/53/EG en de EN 10058-normen

 • 0,80% koolstof voor hogere treksterkte en duurzaamheid
 • 0,70% mangaan voor hogere treksterkte en vervormbaarheid
 • 0,30% silicium voor hogere elasticiteit
 • 0,25% chroom voor hogere treksterkte en lagere gevoeligheid voor scheuren
Haaiensnijder
Deze sterke kniptangen van hoogwaardig materiaal met een speciale samenstelling hebben extreem flexibele gewrichten; hun meest opvallende eigenschap is het vermogen om zelfs door de hardste draden te knijpen. Ze worden gekenmerkt door buitengewone kracht.
Uitstekende mechanische eigenschappen
Gereedschapswagens en werkbanken van Unior zijn zo ontworpen dat gereedschap gemakkelijk toegankelijk is en effectief en veilig kan worden opgeborgen. De gereedschapswagens en werkbanken zijn gemaakt van koudgewalst plaatstaal van hoge kwaliteit. Koudgewalst plaatstaal wordt gekenmerkt door gladde oppervlakken en een verbeterde sterktetolerantie. De hoogwaardige staalplaat en constructietechnieken zoals een optimale versterking van de delen die aan de hoogste belastingen worden blootgesteld, zorgen voor een hogere stabiliteit.
De toegankelijkheid van hulpmiddelen in gedachten houden
Hoogwaardig plaatstaal is het basismateriaal voor rekken, dozen en andere accessoires die worden gebruikt om gereedschap op te bergen, toegankelijk te maken en effectief te hanteren. Werkplaatsuitrusting en soortgelijke producten om gereedschap gemakkelijk toegankelijk te maken zijn stabiel, stevig en duurzaam. Naast kwaliteit worden ze ook gekenmerkt door goed ontworpen constructieoplossingen die ze geschikt maken voor het beoogde doel.
Compatibel met mens en milieu
De producten van Unior zijn beschermd tegen corrosie. Hoogwaardige ecologische epoxyverf is aangebracht door middel van poedercoating. Deze verf is milieuvriendelijk, bevat geen zware metalen en kan veilig door de mens worden gebruikt, zoals wordt bevestigd door de accreditatie door het Internationaal Instituut voor de Volksgezondheid. De verf wordt aangebracht met een dikte van 90 micron, wat zorgt voor uitstekende mechanische eigenschappen en buitengewone weerstand tegen weersinvloeden.