Unior oslavuje úctyhodné výročí 100 let

Vytváříme budoucnost z minulosti.

Jsme odhodláni pokračovat v rozvoji na základě bohaté stoleté tradici a znalostí. Jsme i nadále zaměřeni na naše poslání, které je založeno na hodnotách dokonalosti, podnikání, inovace a odpovědnosti. S tímto vědomím jsme obzvláště hrdí na to, že za posledních sto let jsme vyrostli z malé kovárny do jedné z největších slovinských firemních skupin. Současně jsme byli schopni úspěšně se rozvíjet na zahraničních trzích a stali jsme se uznávaným mezinárodním subjektem, který spolupracuje s některými nejvýznamnějšími světovými firmami. Z dlouhodobého hlediska je to rozvoj v souladu s přírodou, životním prostředím a společnostmi za našimi hranicemi, který nám všem zajistí lepší budoucnost.
S tímto přístupem rozšiřujeme roli a sílu naší značky, což nám umožňuje úspěšně fungovat a distribuovat naše výrobky ve více než 100 zemích. Vyváží se více než 95% našich výrobků, z nichž zdaleka největší podíl směřuje do západní Evropy a vysoce náročného automobilového průmyslu. Vzhledem k rychlým změnám a konkurenčnímu prostředí musíme nabídnout více a více přidané hodnoty, což povede k průkopnickému vývoji v řadě oblastí.
Máme velký podíl na trhu v oblasti ojnic a částí řídicích mechanismů pro automobilový průmysl, což z nás činí jednu z největších kováren v Evropě, jakož i jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů nejvýznamnějších automobilových značek po celém světě. Pod naší vlastní značkou vyrábíme prémiové ruční nástroje, které používají především profesionální uživatelé po celém světě. Vyznačuje se bohatými znalostmi a zkušenostmi, navrhujeme a vyrábíme náročné speciální stroje pro střední a velké obrábění kovů.
Naše vize nás charakterizuje jako viditelnou, progresivní mezinárodní společnost v oblasti zpracování kovů. Zavedením vlastního inovačního procesu spolupráce s našimi odběrateli, dodavateli, podobnými společnostmi a výzkumnými organizacemi budeme vyvíjet, vyrábět a nabízet řešení na trhu se stále větší přidanou hodnotou. Jsme a budeme i nadále spojovacím prvkem dynamické skupiny UNIOR, která maximálně využívá jejích synergií k zajištění bezpečných investic pro své majitele a pro budoucnost jejích zaměstnanců.
Neustálé inovace a zlepšování zanechaly důležitou stopu na 100leté tradici naší společnosti. V současné době se Unior vyznačuje vynikající kvalitou v procesu kování oceli, kování za studena, obrábění vlastních výkovků, slinování a navrhování originálních řešení pro výrobu ručního nářadí a strojů pro speciální účely.
Mezi výhody, které nabízíme našim zákazníkům, patří konkurenceschopnost, flexibilita, pestrý výrobní program, udržení kroku s trendy v automobilovém průmyslu, viditelná značka s dlouholetou tradicí, vlastní vývoj a vlastní prodejní síť, kvalitní opravárenské služby a produkty s dlouhou životnost.
Protože jsme úzce spjati s naším prostředím, tradicí a zkušenostmi našich předků, jsme si vědomi toho, že investice do okolí, kde žijeme a pracujeme, jsou k nezaplacení. Unior od svých nejstarších počátků zanechal důležitou stopu na vývoji Zreče, protože městská infrastruktura rostla spolu se společností. Unior měl rozhodující vliv na rozvoj cestovního ruchu v Zreče i samotného města, což významně přispělo ke kvalitě života v Zreče a okolí. Nejen místní ekonomika, ale vzdělání, kultura, sport a obecný sociální rozvoj jsou do značné míry závislé na Unior. Společnost se může pochlubit širokou oblastí činnosti. Díky know-how, tvrdé práci a ambicím všech generací jsme hrdi na to, že jsme vytvořili řadu pracovních míst a významně přispěli k zviditelnění oblasti, počtu lidí, kteří ji navštívili, a značnému pokroku v celé oblasti. S tím na mysli, Unior klade velký význam na region, kde pracujeme. Pomáháme řadě organizací a společností zvyšováním povědomí a poskytováním morální a finanční podpory. Podporujeme také současné iniciativy a různé jednorázové akce se sponzorstvím a dary. Každý rok poskytujeme pravidelnou podporu mnoha kulturním, sportovním a humanitárním projektům. Jsme hrdí na naši dlouholetou tradici stipendií, která zmírnila finanční zátěž mnoha rodin v regionu, pokud jde o vzdělání jejich dětí. Ve školním centru Slovinské Konjice-Zreče máme vlastní dílnu pro naše budoucí zaměstnance. Uznáváme, že zaměstnanci jsou základem spolehlivého provozu každé společnosti a jediným způsobem, jak vytvořit století tradice zahalené v historii.
Století tradice, spolehliví a vysoce kvalifikovaní zaměstnanci, prvotřídní know-how, nejmodernější technologická řešení, produkty a služby nejvyšší kvality, společenská odpovědnost firem a moderní marketingový přístup - to jsou naše hlavní kvality.
Rychlý rozvoj technologií a informací znamená, že vždy budeme čelit novým výzvám. Jsme si dobře vědomi toho, že s nimi mohou jednat pouze spokojení a motivovaní jedinci s nejlepšími schopnostmi týmové práce. Pokud jde o realizaci naší vize, podpora a rozvoj našich zaměstnanců jsou neocenitelné. S tímto vědomím klademe velký důraz na ochranu a podporu zdraví, ergonomii, pružnou pracovní dobu, nové personální postupy, školení, posilování mezigeneračních vztahů a zlepšování oddanosti.
Zdědili jsme příběhy našich pracovitých a inovativních předků, ale dnes píšeme nový příběh, který se nezabývá pouze zachováním minulosti, ale zaměřil se na vytváření budoucnosti. Naše úspěchy nám dávají odvahu. Můžeme dělat věci, které jiní nemohou, protože společně jsme silnější, rozhodnější a úspěšnější. Zásluhu na tom má velký duch sounáležitosti zde Unior - vytrvalý a odhodlaný, přesto pružný ve tváři změny.

Unior d.d. Správní rada

Darko Hrastnik, předseda představenstva